Wildplukexpeditie in het Noorderpark


Wildplukexpeditie in het Noorderpark

Leer samen met Anke Wijnja van de Ceuvel wat je allemaal kan vinden aan eetbaar ‘onkruid’ in het Noorderpark, vlakbij De Ceuvel. Heb je altijd al willen weten welke planten, bessen en zaden je kan eten? En hoe je ze moet bereiden? Samen gaan we op pad om te ervaren wat voor lekkers de natuur voor ons in petto heeft.

Tijdens deze ontdekkingstocht zullen we veel eetbare planten tegenkomen, waarbij we kijken hoe je ze kan herkennen, welke eetbaar zijn, of het verantwoord is de plant te plukken en natuurlijk hoe je ze kan bereiden. Tevens zullen we een aantal planten oogsten en meenemen.

Terug bij de Ceuvel zullen we de verzamelde oogst wassen, snijden en bereiden. Daarna gaan we culinair aan de slag en stellen we een niet alledaags menu samen, afhankelijk van wat het park ons op dat moment te bieden heeft. We sluiten de dag af met een smakelijke proeverij.

Anke Wijnja is landschapsarchitect en houdt kantoor op de Ceuvel. Ze is onder meer de beheerder van het Zuiverend Park. Anke heeft enorme kennis van natuur en alles wat groeit en bloeit, en brengt dat met veel enthousiasme over. Naast de Wildplukexpeditie organiseert ze een serie natuur workshops voor kinderen op de Ceuvel. Daarnaast geeft ze training in meditatie en mindfulness, wat ze graag combineert met buiten zijn.

Tickets:

 

20 October 2019

31,-

Noorderpark & De Ceuvel

starts: 13:30

ends: 17:30