WMTC: Gebiedsmeetup #11 – Buiksloterham


WMTC: Gebiedsmeetup #11 – Buiksloterham

Amsterdam is in ontwikkeling en overal wordt enorm snel gebouwd. In Buiksloterham werd in het midden van de crisis een visie geformuleerd voor een circulair stadslab. Nu moet er gekeken worden hoe we een duurzame en inclusieve samenleving vorm gaan geven en gehoor gegeven kan worden aan de ambities van de productieve stad. Circulair Buiksloterham is de ideale context om te kijken naar nieuwe vormen van samenwerking en co-design waar de kennis en expertise van alle belanghebbende worden meegenomen in een nieuwe vorm van stedelijke ontwikkeling. 
 
In deze stadsexpeditie zoomen we in op de Papaverdriehoek. Een interessant gebied in Buiksloterham waar makers en reperateurs de straat delen met woningen, horeca en de duurzame broedplaats De Ceuvel. Dit gebied gaat in de aankomende jaren enorm veranderen. Kunnen we de circulaire gebiedsambities waarmaken, en zal er een mooie mix kunnen komen tussen wonen en werken? En op welke wijze zouden de betrokken burgers, ondernemers, ontwikkelaars en gemeente met elkaar dit proces aan moeten gaan? Deze twee vragen staan centraal tijdens deze stadsexpeditie. 
 

PROGRAMMA

Tour over De Ceuvel 

Circulaire gebiedsontwikkeling

Eva Gladek (Metabolic) | Wat is circulaire gebiedsontwikkeling? 
Saskia Müller (Circulair Buiksloterham) | Ambities 
Renate Heppener (Gemeente Amsterdam) | Stand van zaken 

De Papaverdriehoek

Alessandro Macaluso & Giovanni Lavanna (Europan) | Makers Neighborhourhood: alternatieve visie op het gebied 

WeMakeThe.City

Lokale ondernemers, bewoners en deelnemers aan het woord met o.a. John Zondag (Buurtvisie) en Chandar van der Zande (De Ceuvel)

Borrel bij De Ceuvel

22 June 2018

Gratis (aanmelden via WeMakeThe.City website!)

WDSTCK Papaverhoek 23 (loods van de buren)

starts: 13:30

ends: 17:00