WMTC: Smart Energy communities en de toepassing van blockchain


WMTC: Smart Energy communities en de toepassing van blockchain

Op 15 September 2017 werd de Jouliette, onze eigen crypto-currency, op de Ceuvel gestart!

Jouliette stimuleert de lokale productie van duurzame energie en versterkt daardoor de lokale economie. De creatie van onze digitale munt is eenvoudig, transparant en gebaseerd op een bestaand geautoriseerd meetproces. En het meest belangrijk: waar andere crypto-currencies veel energie verbruiken, zal door Jouliette juist (duurzame) energie worden gecreëerd.

Als onderdeel van het programma van WeMakeThe.City organiseren Alliander & Spectral, bedenkers en bouwers van de Jouliette, op 22 juni een inspirerende interactieve sessie waar je kennis kan maken met deze munt. In de presentatie “The Future of Smart Energy Communities” leer je over het veranderende energielandschap, de opkomst van smart energy communities en hoe blockchaintechnologie de uitwisseling van duurzame energie kan ondersteunen. 

Een inspirerende interactieve sessie over het veranderende energielandschap, de opkomst van smart energy communities en hoe blockchaintechnologie de uitwisseling van duurzame energie kan ondersteunen.

22 June 2018

Gratis

Metabolic Lab

starts: 10:30

ends: 12:00