Workshops ecologisch moestuinieren in de stad!


Workshops ecologisch moestuinieren in de stad!

Geworteld In Noord organiseert binnenkort op de Ceuvel een reeks workshops voor (moes)tuiniers in Amsterdam-Noord en omgeving. Het thema van de workshop zal altijd aansluiten bij de praktijk van de tuin in het seizoen.

De workshops zijn interactief, super leerzaam, open voor iedereen en worden gegeven door ervaren docenten!


Workshop dagen:


Workshop `Kennismaken met permacultuur`
Donderdag 26 september 
19.30 – 21.30 uur 
 
Workshop ‘Een kijkje in de bodem’
Donderdag 24 oktober  
19.30 – 21.30 uur 
 
Workshop `Combinatieteelt`
Donderdag 28 november 
19.30 – 21.30 uur 

Workshop `Maak je eigen teeltplan`
Donderdag 30 januari  
19.30 – 21.30 uur 


Locatie: De Ceuvel, Metabolic Lab

Kosten: €25 p.p.
Met stadspas: €7,50.

Maximaal 20 inschrijvingen per workshop.
De workshops kunnen los van elkaar worden gevolgd. Je kunt je dus voor één workshop inschrijven of voor de hele reeks. 
 
 

Meer informatie:

https://geworteldinnoord.nl/

 

 


Over de workshops:

 

Workshop `Kennismaken met permacultuur`
Donderdag 26 september 
19.30 – 21.30 uur 
Meld je aan

Steeds meer mensen willen op een meer natuurlijke manier tuinieren, of je nu een grote moestuin hebt, of enkel wat potten op je balkon. De permacultuur methode biedt een mooi uitgangspunt om in plaats van tégen de natuur meer mét de natuur mee te werken. Het doel van permacultuur is het creëren van een systeem met de veerkracht van een natuurlijk ecosysteem, doorgaans met voedselproductie als hoofddoel.
 
In deze workshop leer je hoe we principes vanuit de permacultuur in je eigen tuin, balkon en leven kunt inzetten. Doordat we veel verschillende werkvormen gebruiken zul je zowel praktisch als theoretisch veel leren en worden aangezet tot zelf doen. We zullen onder andere leren over de ethische en praktische principes die aan permacultuur ten grondslag liggen, het belang van biodiversiteit, systeemdenken en hoe de natuur te observeren en daar vervolgens van te leren.
 
Je gaat weg met een goed idee van wat permacultuur precies is en praktische handvatten om er zelf mee aan de slag te gaan.
 
 
 
 
Workshop ‘Een kijkje in de bodem’
Donderdag 24 oktober  
19.30 – 21.30 uur 
Meld je hier aan


Deze workshop is speciaal ontworpen voor moestuiniers die hun kennis over de bodem willen verdiepen. Wat voor soort grond heb ik in mijn moestuin? Hoe zorg ik voor een gezonde, vruchtbare bodem?
 
Aan de hand van een handje grond die je meeneemt naar de workshop zullen we leren over verschillende grondtypes en hun eigenschappen en wat de ideale grond is. Ook leer je hoe je het beste je bodem kunt verzorgen.
 
Kom en ontdek, de bodem is de basis van alle groei!
 
 
 
 
Workshop `Combinatieteelt`
Donderdag 28 november 
19.30 – 21.30 uur 
Meld je hier aan


Wil je leren welke groenten en andere planten in je moestuin goede buren zijn en welk juist niet, en waarom dan? In deze workshop geven we je een overzicht van verschillende redenen voor combinatieteelt en welke planten dan goed combineren. Daarnaast zul je leren over verschillende manieren van planten combineren zoals polycultuur, schijnbare chaos en ABC-teelt. We hopen je te inspireren met nieuwe ideeën voor je eigen moestuin (of balkon).
 
 
 
 
 
Workshop `Maak je eigen teeltplan`
Donderdag 30 januari  
19.30 – 21.30 uur


De winter is voor de tuinier een periode van rust, de tuin is immers in winterslaap. Het is ook de ideale tijd om plannen te maken voor het aankomende seizoen.
 
In een goed teeltplan weet je precies wanneer je wat moet zaaien en planten. Het maakt niet uit hoe groot je moestuin is, een teeltplan zorgt ervoor datje op de juiste momenten zaait en plant, je overzicht houdt van alles wat er moet gebeuren en optimaal gebruik maakt van het groeiseizoen. Oftewel : een goed teeltplan is het halve werk !
 
Tijdens de workshop werk je stap voor stap toe naar je eigen (begin van een ) teeltplan voor komend seizoen. Je zult leren hoe je rekening kunt houden met de zaai, plant en oogst momenten van verschillende gewassen en rassen, hoe je meerdere teelten achter elkaar kunt plannen, en je zult een makkelijke methode leren waarmee je overzicht behoudt.
 
 
 

 

26 September 2024

25,- Met stadspas: €7,50

De Ceuvel / Metabolic Lab

starts: 19:30

ends: 21:30