Openluchtexpositie Kadir van Lohuizen – 2020


OPENLUCHTEXPOSITIE MIDDENIN DE CORONACRISIS

december 2020 - februari 2021

In de donkere wintermaanden, toen alle musea en culturele instellingen gesloten waren, exposeerde niemand minder dan Kadir van Lohuizen met zijn raportage "After Us The Deluge" op De Ceuvel. Bezoekers konden al wandelend, gratis en veilig in de buitenlucht de 5 meter brede doeken bewonderen.

OVER “AFTER US THE DELUGE"
Met deze internationale reportage toont Van Lohuizen een evenwichtig beeld van de invloed die klimaatverandering nu al heeft op de leefomstandigheden van mensen wereldwijd. Van Lohuizen is onderandere afgereisd naar Kiribati, Fiji, de kustlijn van Guna Yala in Panama, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Daar heeft hij gezinnen gefotografeerd en geïnterviewd die nog in de getroffen gebieden wonen maar ook de gezinsleden die al naar veiligere grond zijn vertrokken.  

OVER KADIR VAN LOHUIZEN
Kadir is een internationaal fenomeen in niet alleen Nederland, maar ook Engeland, Parijs en Amerika. In 2016 heeft hij de de Zilveren Camera gewonnen, drie prijzen bij World Press Photo binnengesleept en in 2007 de Visa d’Or. Kortom, best een bijzondere kerel met ongekend mooi werk op zijn naam.