Opening Ceuvel Gallery 2020


EEN PLEK VOL INSPIRATIE

september 2020

De deuren van de nieuwe Ceuvel Gallery zijn geopend door wethouder Touria Meliani, met een expositie van Marnix Postma. Tijdens de opening vertelden de initiatiefnemers vertellen hun verhaal en konden bezoekers voor het eerst binnenkijken bij de nieuwe expositieruimte op De Ceuvel.

De Ceuvel Gallery streeft ernaar plek te zijn waar lokale initiatieven die positieve veranderingen in de maatschappij ondersteunen gehuisvest kunnen worden. Het is een plek vol inspiratie gesitueerd in een oude Groninger Bolaak woonboot op circulaire broedplaats De Ceuvel in Amsterdam Noord.

De Ceuvel Gallery wordt gerund door architectenbureau Studio Valkenier. Zes jaar geleden maakte dit bureau schets voor het circulaire Café de Ceuvel, inmiddels een begrip in Amsterdam en ver daar buiten. Studio Valkenier wil graag betrokken zijn bij ontwikkelingen in de stad omdat goede ontwerpen niet alleen positieve ruimtelijke- maar ook sociale impact hebben. Vanuit de Ceuvel Gallery zullen nieuwe plannen ontworpen en gedeeld worden.