Boot 2d

Macula boot
image

Trac FM

Trac FM stimuleert publieke inspraak en actief burgerschap door mensen te betrekken in opiniepeilingen tijdens radio debatten. Trac FM is vooral actief in Oost-Afrikaanse landen (Oeganda, Kenya, Somalië) maar breid zich inmiddels uit richting Azië. De Trac FM software zorgt ervoor dat meer dan 400.000 mensen via hun mobiele telefoon wekelijks deel uitmaken van een populair interactief debat over zaken als watervoorziening, vrouwenrechten, corruptie etc.

Hoe maakt Trac FM het verschil? 
Met een klein team zorgen we ervoor dat heel veel mensen een stem krijgen in belangrijke publieke zaken. We verzamelen niet alleen de stemmen via de Trac FM software, we trainen radio presentatoren hoe ze de input van hun luisteraars direct kunnen gebruiken tijdens live radio debatten. De verzamelde data delen we met partners in de media, met NGOs en met relevante overheidsinstanties zodat de publieke opinie word meegenomen in de besluitvorming.

Waar kunnen mensen je voor bellen?
Bel ons of kom langs op de boot voor alle Afrika gerelateerde zaken. Daarnaast zijn we in brede zin geïnteresseerd in een algemene revolutie en meer specifiek in het toepassen van technologie voor het aanjagen van sociale beweging.  Naast dit alles starten we binnenkort een duurzaam bosbouw project in Oeganda en hebben we erg veel interesse in tropische medicinale planten.

Waarom voel je je thuis op de Ceuvel?
De Ceuvel is een broedplaats en catalysator van creatieve, ondernemende en positieve ontwikkeling. Onderlinge uitwisselingen van uiteenlopende ideeën en plannen worden opgepikt door een nieuwe generatie ondernemers die hun hart volgen. Het is een parel van broederschap en eigenwijze zelfredzaamheid in een wereld van geld en stress.

Hoe kunnen mensen je bereiken?
Trac FM International
De Ceuvel
Korte Papaverweg 2c, Boot 2 (Macula Boot)

Wouter Dijkstra
wdijkstra@tracfm.org
www.tracfm.org
+31633714515