News


Ceuvel Wint de Duurzame Dinsdag prijs!

Posted on

Op Duurzame Dinsdag, 5 september, ontvangt Staatssecretaris Dijksma bijna 500 innovatieve en inspirerende ideeën uit de samenleving. De beste ideeën krijgen een prijs om hun idee verder te helpen. Vorig jaar wonnen we nog de Publiciteitsprijs tijdens de Duurzame Dinsdag, en dit jaar zijn we uitgeroepen tot meest duurzame iniatiatief van Nederland!

Duurzame Dinsdag

Traditiegetrouw worden alle duurzame ideeën op de eerste dinsdag van september aangeboden aan het kabinet. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur & Milieu) neemt als vertegenwoordiger van het kabinet het Duurzame Dinsdag-koffertje in ontvangst. In de Duurzame Troonrede geeft Willem Ferwerda, nummer 1 van de Trouw Duurzame Top 100, zijn visie op duurzaamheid. Daarnaast ontvangen 3 mensen een Duurzaam Lintje, een bijzondere onderscheiding voor mensen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan een duurzame samenleving.

De jury over De Ceuvel:

De Ceuvel is behalve een café-restaurant een duurzame broedplaats, werk- en experimenteerplek voor integratie van innovatieve, duurzame technologie in het dagelijks leven. Het terrein van de oude scheepswerf is volledig ontwikkeld met ge-upcyclede materialen en bestaat uit een 14-tal oude woonboten op het land, uitgerust met zonnepanelen, composttoiletten, warmtewisselaars en plantenfilters.