News


Lancering Jouliette op de Ceuvel

Posted on

Maak kennis met Jouliette, een nieuwe crypto-currency die niet geheel toevallig vernoemd is naar de Joule, de internationale eenheid van energie. De Jouliette gebruikt energie als startpunt van het denken. Het mijnen van bestaande digitale muntsoorten kost veel energie, maar de Jouliette zal met een nieuw systeem van waardering juist duurzame energie creëren.

Jouliette stimuleert lokale productie van duurzame energie en energietransitie en versterkt daardoor de lokale economie. De digitale munt zal door haar eenvoud en openheid een aantrekkelijk en betrouwbaar betaalmiddel zijn. De creatie ervan is eenvoudig, transparant en gebaseerd op een bestaand geautoriseerd meetproces. En het meest belangrijk: waar andere crypt0-currencies veel energie verbruiken, zal door Jouliette juist (duurzame) energie worden gecreëerd.

Op 15 september, wordt de Jouliette gelanceerd bij De Ceuvel. Alle zonnepanelen en stroommeters op de Ceuvel zijn uitgerust met ‘smart meters’. Middels blockchain technologie worden punten uitgedeeld onder de Ceuvel gemeenschap, die vervolgens onderling uitgewisseld kunnen worden. Het doel is om vervolgens de hele buurt aan dit systeem mee te laten doen.