DE CEUVEL VERJAARDAG // 10 JAAR


DE CEUVEL VERJAARDAG // 10 JAAR

 

 

Een waar decennium!

 

HIEP HIEP! HET CEUVEL-JUBILEUM STAAT VOOR DE DEUR OP 15 JUNI! En dat betekent: alle Ceuvelaars verzamelen voor – jawel –  een hele dag feest in onze stadse oase!

Omdat de toekomst van de Ceuvel nog onzeker is, pakken we dit jaar dubbel en dwars uit! Kom je ook feesten, terugblikken op ’10 jaar De Ceuvel’, inspiratie opdoen, dansen, workshops, spelen, kijken, ronddwarrelen, borrelen, snorkelen, zwemmen, chillen en nog meer dansen van licht tot donker?

 

WAT GAAN WE DOEN
Overdag kun je lekker keuvelen op ons terrein, waar van alles te zien, doen en beleven is. Waan jezelf in de wereld van duurzaamheid, trommel je eigen of alle buurtkinderen op voor het gezellige kinderprogramma (het kind in jezelf optrommelen mag ook), laat je inspireren door de muziek en andere activiteiten bij de creatieve Ceuvelaars in en op hun boten, dompel je onder in onze geschiedenis en brainstorm mee over de toekomst van de Ceuvel OF spring in het water op onze met groen omringde steigers. Wij krijgen er zelf in ieder geval geen genoeg van!

En zodra je zin krijgt in de eerste Oesterzwam bitterbal, kan het avondprogramma beginnen! Verwacht muziek die meebeweegt met het moment van de dag, van mellow tot spicy beats. Verspreid over het gehele Ceuvel terrein: Groots op de Main stage en verstopt tussen het groen en de boten op de Secret Garden Stage. Overal is wat te doen en ontdekken… 

 

*Het voorlopige programma kun je hieronder vinden. 

 

Vooruit kijken

 

TOEKOMST
Deze verjaardag wordt een feest waar we kunnen laten zien aan elkaar waarom de stad niet zonder De Ceuvel kan… De Ceuvel mag nog slechts tot 1 februari 2025 blijven. Ondertussen zijn we druk bezig met een duurzaam plan om onze droom voort te zetten. Hiervoor kunnen we ook jouw hulp goed gebruiken.

Tijdens het festival op de Main Stage om 15:00 uur besteed het programma ‘Pakhuis de Zwijger x De Ceuvel’ met verdieping veel aandacht aan deze ontwikkelingen. 

Wil je op de hoogte blijven van de Ceuvel Campagne? Klik dan hier

 


KOOP HIER JE KAARTJE

 

 

VOORLOPIG PROGRAMMA:

 

KINDERPROGRAMMA 
12:30 – 15:00 (Gratis toegang tot 14:00)

12:30 – Reus Ribus en de Relkabouters 3+ (Main Stage) Er was eens een land, Terreuzen, waar alle vriendelijke reuzen woonden. Zo ook Reus Ribus!

13:30 – Raw Resonance – Superjam Kids (Main Stage) Maak los en kom in contact in deze muzikale groepsworkshop voor iedereen!

13:00 – 17:00 Kabaalmakers – filmpresentatie handtekeningactie met buurtkinderen (Main Stage) + filmworkshop op de Kabaalmakersboot (Meer info hier beneden)

OP INLOOP

Hot Mamma Hot – Protesteren kun je leren workshop
Plantenverhalen –
met Annet Breure


LEDENPROGRAMMA – Op/onder/in/tussen/achter de Boten en het terrein

Studio Valkenier – Lezing
‘Kleine projecten grote impact’ [12:30]
(Tip: om 11 uur geeft Wouter Valkenier een lezing bij broedplaats ‘Het Baggerbeest’ aan de Rudi van Dantzigstraat 1, aansluitend met een fietstocht naar de Ceuvel.) 

BRETT Boot – Expositie
Tentoonstelling met recent werk van de studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam – AHK.

LOTS OF boot – Infographic
Ontwerpers werken aan een groeiende infographic om de verbindingen van de Ceuvel wereldwijd in kaart te brengen. Zo laten we zien dat de Ceuvel niet alleen lokaal maar voor de hele wereld onmisbaar is!

KEIJZER boot – Expositie
Deze boot is tijdens het festival een tijdelijke dependance van het Amsterdam-Noord Museum. De tentoonstelling De Kracht van Noord ben jij zal speciaal voor De Verjaardag 1 dag op deze  boot te zien zijn.

In Noord zijn de laatste jaren diverse inspirerende buurtinitiatieven van de grond gekomen die een nieuwe impuls geven aan het samen wonen en werken in ons stadsdeel. Deze tentoonstelling toont op een inspirerende manier hoe een viertal succesvolle maatschappelijke initiatieven in Noord samenwerken met de gemeente. Deze tentoonstelling geeft een beeld van de Noorderlingen die bij die initiatieven betrokken zijn; en op de uitdagingen in de samenwerking met gemeente en andere organisaties, zoals woningcorporaties. De initiatieven die in de tentoonstelling centraal staan geven inzicht in de reden dat een initiatief is ontstaan, de link met de actiebereidheid uit het verleden, de rol van de gemeente en manieren om de samenwerking te verbeteren.
Gebaseerd op een recent onderzoek, laat de tentoonstelling zien wat er bij maatschappelijke initiatieven zoal komt kijken en gezamenlijk bereikt kan worden.

BOEF boot – Expositie  
De filmmakers aan boord van de Boef boot vertonen allemaal een werk. Denk aan film, documentaire / fictie.

De Oliebibliotheek – Circulaire olieperserij
Door Lars Charas  [15:00 – 19:00]
Circulaire olieperserij die zaad uit de Nederlandse zaadindustrie omtovert in de mooiste en veelzijdigste soorten oliën. 

Kabaalmakers boot –  Filmworkshop voor kinderen
Tijdens het verjaardagsfeest op de Ceuvel maak je samen met andere kinderen stories voor onze social media kanalen! Voorwaarde is dat jij op beeld mag komen op YouTube en Instagram. Je gaat met een telefoon met goede microfoon en statief op pad om mensen te interviewen, leuke sfeerbeelden te maken en grappige situaties te filmen. Bovendien krijg je zo gratis toegang tot het feest (iedereen mag tussen 12-14 uur gratis het terrein op). Ben je 10-13 jaar? Schrijf je dan in door een mail te sturen naar kim@kabaalmakers.nl


SnorkelSafari in Zoöp De Ceuvel – Ontdek de Ecologische Schatkamer van het Johan van Hasseltkanaal

Ben je klaar voor een unieke ontdekkingstocht onder de oppervlakte? Sluit je aan bij onze snorkelexpeditie en verken het fascinerende onderwaterleven van het Johan van Hasseltkanaal. Zie zelf wat er allemaal onder het oppervlakte leeft van Zoöp De Ceuvel – van kleine krabben tot nieuwsgierige snoekbaars. Thijs de Zeeuw duikt met je mee en vertelt je alles over dit  mysterieuze en mooie zout-zoet onderwaterlandschap van Amsterdam Noord. Of je nu een ervaren snorkelaar bent of een beginner, iedereen is welkom. Je kan je eigen uitrusting meenemen, maar er zijn ook snorkelsetjes aanwezig. 

Anke Wijnja – Verven met planten

Erika De Stercke – Voordragen gedichten / workshop gedichten schrijven voor alle leeftijden.

 

HOST
Lilli van Doorninck – en schmincke!

Main Stage


Pakhuis de Zwijger x De Ceuvel [15:00 – 16:00, uitloop in de Crossboat tot 17:30]
De Ceuvel moet in januari 2025 plaatsmaken voor nieuwe gebiedsontwikkeling. In de uitvraag voor het gebied moet o.a. recreatie, maakindustrie, een broedplaats en groen een plek krijgen. Precies wat de community rondom de Ceuvel de afgelopen jaren heeft neergezet. Alle inspanning op gebied van duurzaamheid en groen, maar ook horeca, recreatie en ondernemerschap zou verdwijnen.

De Ceuvel is voor veel Amsterdammers en bezoekers een plek vol herinneringen. Een plek die dit stukje Amsterdam Noord op de kaart heeft gezet. Wat is de waarde van creatieve broedplaatsen voor een stad of stadsdeel? Hoe kunnen we de diversiteit aan plekken en de eigenheid van de stad behouden? Wat kan een alternatief zijn voor de geplande stedelijke ontwikkeling op deze plek? We gaan op onderzoek uit met beleidsmakers, experts en andere betrokkenen.

Thema’s van het programma zijn zijn: Verjaardag vieren: Amsterdam 750 en De Ceuvel 10 jaar, Toelichting situatie De Ceuvel en een mogelijk alternatief aansluitend met een verdiepend gesprek in de Crossboat.

Meer informatie op de website van Pakhuis de Zwijger hier.


16:00 – Nieuwendammer Shantykoor – de naam zeg het al: mannen, koor en uit Noord! 

22:00 – Tabanka  – is een jonge Kaapverdische groep uit Rotterdam, wiens muziek is geïnspireerd door die van Kaapverdische artiesten van een oudere generatie. Ze geven alles in een uitbundige liveshow waarbij het onmogelijk is om stil te blijven staan. Zijn gaan net als jou straks helemaal los!

 

Secret Garden Stage

Wolfgang 
The Soul Travelers 
William Barrett 
Shaggy Greys

Kabaal Stage

Moguido
Pelvic Tilt
Jacamar

 

Workship

12:00 – 16:00 – Soundscape Mark Opfer
23.00- 0.00  – Phenix

** exacte tijden volgen

 


KOOP HIER JE KAARTJE

 

 

 


KOOP HIER JE KAARTJE

 

15 June 2024

€25

De Ceuvel

starts: 12:00

ends: 03:00