Experimental Zone Festival // SNI x De Ceuvel


Experimental Zone Festival // SNI x De Ceuvel

Dit is een oproep aan de eco-tech bondgenoten, art-tech kunstenaars, urban rewilders, biomimics, futuristen en alle overige nieuwsgierige aardbewoners!

Sovereign Nature Initiative x De Ceuvel presenteren op 21 mei het eerste Experimental Zone Festival.  Een festival waar het belang van de waarde van de natuur centraal staat. Waar geluisterd, ondergedompeld en gedanst kan worden. Waar technologie en kunst samenkomen.

Tijdens het festival dompel je jezelf onder in de kunstwerken van Marshmallow Laser Feast en Logische Phantasie Lab, ga je los op de dansvloer, maak je deel uit van een Web3 Literaire Salon, laat je je meevoeren op de live muziek in de Secret Garden en woon je presentaties bij van kopstukken en pioniers op het gebied van technologie, kunst en natuur.

Experimental Zone Festival is een viering die de hele dag duurt, een gesprek tot diep in de nacht en een manier om de waarde van de natuur te ervaren.
MET ONDER ANDERE…

 

Marshmallow Laser Feast met Treehugger – Door middel van een grootschalige projectie van een reusachtige Sequoia boom en een ViVe VR-headset, laat Treehugger je de schaal van misschien wel een van de grootste levende individuele organismen op aarde ervaren. 

Crypto-Ecologie: Web3 technologie voor natuur behoud – Een gesprek over de manieren waarop Web3 technologieën kunnen bijdragen aan het behoud van de ecologie, soorten diversheid, opwarming van de aarde en andere milieuzaken. Met Bram Buscher en Robert Fletcher (Wageningen University), Trent McConaghy (Ocean Protocol), Andrea Leiter (UvA) en Angela Kreitenweis (Token Engineering). 

Muziek – De grenzeloze exotische elektronische live muziek van het duo Los Calxunxos Tuyos en de all-time-Ceuvel-favoriet AMP, activeren je brein op nieuwe manieren en zorgen dat je voetjes loskomen van de vloer. 

Ambassade van de Noordzee – De zee en het leven in de zee is van zichzelf. Vanuit dit principe werkt de Ambassade van de Noordzee. Pleidooi van de Noordzee wordt voorgedragen door woordvoerder en geluidskunstenaar Harpo ‘t Hart. Luister naar en ervaar de politieke stemmen van de dingen, planten, dieren, microben en mensen in en rond de Noordzee.

Art talk: Algoritmes, artistieke immersie en empathie voor de natuur – Een gesprek tussen kunstenaars die werken op het snijvlak van technologie en kunst: Barney Steel (Marshmallow Laser Feast), Ana Prvacki, Olav Huizer (WERC Studio) en Daniela Gandorfer (Logische Phantasie Lab). Met oog voor algoritmische interpretaties van organisch leven, empathie voor niet-menselijke perspectieven en de mogelijkheden om de intelligentie van de natuur te vertalen via immersieve kunst.

Sirens – Performance – “From the other side of the shore.”
Een performance van sirenes uit urgentie, die oproept tot actie om na te denken over onze relatie met het milieu, die scenario’s laat zien die nog moeten worden begrepen. Een roep om verandering. Want als we de oceaan en alles wat ons omringt doden, sterven we samen met haar. Kijk goed, luister zachtjes, neem het met je mee. Sirens is een eco feministisch collectief van mensen die samenwerken sinds de lente van 2021.

Lees hier meer over het programma.


TICKETS

Van 12.00 tot 01.00 uur
Regulier: 10,-
Kinderen tot 15 jaar: 0,-
Stadspas met groene stip: 3,-

Bij aankomst op het terrein kun je, na het vertonen van je kaartje, je aanmelden voor de verschillende workshops en talks.


SPREKERS/ KUNSTENAARS/ MUZIKANTEN

Winnaars van de Winter 2022 SNI Hackathon Challenge
Marshmallow Laser Feast
Ambassade van de Noordzee|
Afrogrooves
Frakatutu
Los Calxunxostuyos
Amsterdam Music Project
WERC Studio – LUMO
Logische Phantasie Lab
Feifei Zhou
Anke Wijnja
Olav Huizer
Daniela Gandorfer
Ana Prvački
Bram Buscher
Robert Fletcher
Trent McConaghy
Andrea Leiter
Angela Kreitenweis
Yannick Zehnder
Chris Harris
Sarah Friend
Robin Lehmann
Mark Siebert
And more…

Dit evenement is medemogelijk ge maakt door de specialisten in Audiovisuele Livestreaming van Beamsystems & Ceuvel Gallery.

 

21 May 2022

10,00 // 3,00 // 0,00

De Ceuvel

starts: 12:00

ends: 01:00