Ceuvel Vrijdagmiddagborrel x Expo Opening Barbara Smit: Undisposable


Ceuvel Vrijdagmiddagborrel x Expo Opening Barbara Smit: Undisposable

Voor het fotografie project Undisposable hing de Amsterdamse documentaire maakster Barbara Smit wegwerp camera’s op in publieke ruimtes in verschillende landen (Amsterdam, Colombia en Spanje) met een simpele boodschap: “Show me your world, take a picture”. 
Ze nam de eerste van de 27 foto’s van het rolletje zelf, en liet de rest nemen door de prachtige vreemdelingen die besloten ons hun wereld te laten zien. Deze expo in Café de Ceuvel is een selectie van de beste, slordigste, liefste, en interessantste foto’s van het project.
 
Barbara Smit is een freelance documentary researcher en houdt kantoor op een van de boten van de Ceuvel. Zelf zegt ze:
“We leven in een wereld waar bijna alles economische waarde moet hebben en het ‘wat zit er in voor mij’ gevoel steeds toeneemt. Ik vind daarin het feit dat mensen besloten deel te nemen aan dit project zonder te weten waarom of waarvoor heel tof. Ondanks dat ik de participanten niet ken, hou ik van ze alleen maar om het deelnemen.”

Dit project is een reminder dat er altijd een ander perspectief is op dezelfde plek. Soms heb je een ander paar ogen nodig om je horizon te verbreden.

Voor meer foto’s volg je @un_disposable op Instagram 
Ons jouw wereld laten zien? Ga op zoek naar de camera voor op het plein voor Café De Ceuvel gedurende het openings weekend van de expo!
 
——————————–
Deze expositie opening valt niet toevallig op de laatste vrijdag van de maand, onze maandelijkse Ceuvel Vrijdagmiddagborrel!
 

26 October 2018

Gratis

Cafe de Ceuvel

starts: 17:00

ends: 22:00