Greendoc: Dominion


Greendoc: Dominion

Op 4 oktober is het dierendag en als ode aan onze viervoetige vrienden willen wij graag een moment nemen om collectief te reflecteren op de manier waarop wij als samenleving met dieren omgaan. Willen wij namelijk over enkele decennia nog van onze mooie planeet Aarde kunnen genieten, dan zal ons consumptiepatroon en voedselsysteem drastisch op de schop moeten. Om het plantaardige bewustzijn hierover te laten indalen organiseren wij daarom de Amsterdamse première van de documentaire Dominion (2018). Voor Greendoc is het daarnaast ook een andere première: het wordt de eerste keer dat we een documentaire vertonen in onze nieuwe zaal De Galerie (achter Metabolic Lab)!
Let op, ondanks het schattig klinkende dierendag is de realiteit is dat het tussen mens en dier niet altijd even vrolijk aan toegaat. Dominion bevat dan ook vrij schokkende beelden. Voor iedereen die het einde haalt is en meedoet aan het nagesprek is er een klein cadeautje van onze sponsor Oatly. 
Het staat je verder vrij deze (gratis toegankelijke) avond een donatie te maken. De opbrengsten worden gedoneerd aan Aussie Farms, een stichting opgericht door de makers van Dominion. 
De Ceuvel is een duurzame broedplaats met een Café-Restaurant met bijna geheel vegetarische kaart (sinds kort serveert de keuken van het Café wild ganzenvlees dat anders weggegooid zou worden). Op dierendag is de kaart van het Café bijna volledig plantaardig.

Over Dominion
De makers van Dominion gebruikten drones en geheime cameras om de duistere kant bloot te leggen van de moderne veeteelt, en trekken de moraliteit en validiteit van de heerschappij van de mensheid over het dierenrijk in twijfel. Al ligt de focus hoofdzakelijk op de industriële veeteelt, verkent Dominion ook andere wijzen waarop dieren worden uitgebuit en misbruikt door mensen, waaronder voor kleding, entertainment en cosmetisch onderzoek.

Over Greendoc
Greendoc Amsterdam is een initiatief van De Ceuvel. Wij geloven in de kracht van beeld om verandering te bewerkstelligen en vertonen daarom activistische documentaires over duurzaamheid en klimaatverandering.

4 October 2018

Donatie mogelijk

De Galerie

starts: 19:30

ends: 21:30