Trashlesstival Noord


Trashlesstival Noord

Kom 1 juli spelen, genieten, leuke mensen ontmoeten en een verschil maken op het Trashlesstival op De Ceuvel in Amsterdam Noord!

Net als vorig jaar staat de hele dag in het teken van het opruimen van zwerfafval in de Buiksloterham buurt: we gaan de straten rondom de Ceuvel en het Johan van Hasseltkanaal van afval ontdoen, er zijn inspirerende en educatieve workshops rondom afval te volgen, documentaires, verschillende optredens, en we verwerken samen het verzamelde afval tot prachtige kunstwerken.

Ontmoet nieuwe vrienden of leer je buurtbewoners kennen op een trashdate, of ga op trashhunt gewapend met je trashuremap! Verzamel genoeg volle zakken en maak kans op mooie prijzen zoals een gratis drankje bij de bar van Café de Ceuvel. Terug op de Ceuvel gaan we aan de slag met ons afval. Onder muzikale begeleiding gaan we samen met kunstenaars mooie nieuwe dingen maken van ons afval.

We hebben een uitgebreid programma voor jullie samengesteld! Zo geeft Trashless.Earth een presentatie over het Trashlesstival zelf en zijn de Studenten van CMV (Culturele en Maatschappelijke Vorming) opleiding aanwezig om een interactieve ‘DIY Eco-Brick Kruk’ workshop te begeleiden. Hier leer je hoe je van een plastic fles vol met plasticafval een herbruikbare bouwsteen kan maken en zo een meubilair kan creëren. Daarnaast kun je een spetterende dansvoorstelling verwachten van Lorenzo Capodieci waar hij afval transformeert en tot leven brengt.

Stephanie van der Wiel, die de hele wereld rond reist om inheemse stammen te fotograferen, is bij het Trashlesstival om samen met jou te brainstormen over wat een van de wereld afgesloten stam zou moeten doen als ze plastic vinden. Ten slotte screenen we de documentaire Kleankids, over een groep enthousiaste jongeren uit Amsterdam-Noord die voor deze film op zoek gaan naar de oorzaak en oplossingen voor het zwerfafvalprobleem in hun buurt.

Programma:
15.00 – 18.00 Trashdating & Trash-hunting & DJ & Kunst maken van afval

15:30 – 16:00 Presentatie ‘Trashlesstival’ door Trashless.earth

16:00 – 17:30 Workshop ‘DIY Eco-Brick Kruk’

16:30 – 17:00 Dansvoorstelling ‘Trash’ door Lorenzo Capodieci

17:00 – 17:30 Brainstorm sessie ‘Plastic & Stam’ door Stephanie van der Wiel

18:30 – 19:00 Korte documentaire KLEANkids door NurLimonade Media en Stichting Wijsneus

1 June 2019

Free

De Ceuvel

starts: 15:00

ends: 19:00