Wildpluk Expeditie // special EHBO planten


Wildpluk Expeditie // special EHBO planten

Wildplukken, meer leren over EHBO in de natuur èn samen koken!
Ben je nieuwsgierig wat de planten om je heen, gewoon hier in de stad, eigenlijk kunnen? Welke planten, blaadjes en zaadjes je kunt eten? Wat je kan doen tegen hoofdpijn of een kleine wond als je in het bos bent? Waar je mee kunt tandenpoetsen als je dat even niet bij je hebt? Ga dan mee op pad en ontdek wat de natuur voor je in petto heeft.

Tijdens deze expeditie zie je hoeveel bruikbare planten je tegenkomt, leer je hoe je ze kan herkennen, welke eetbaar zijn en wat geschikte eerste hulp planten zijn. Natuurlijk zullen we een aantal planten oogsten en meenemen. Terug bij de Ceuvel wordt een deel van de verzamelde oogst gewassen, gesneden en gesorteerd. Daar gaan we culinair mee aan de slag, afhankelijk van wat het park ons op dat moment te bieden heeft. Ter afsluiting is er een smakelijke proeverij.

Let op: doordat we tijdens het plukken ook aandacht besteden aan de EHBO met planten, is het koken in deze sessie eenvoudiger dan andere expedities.

Over Anke Wijnja:
Anke Wijnja verbindt mensen met zichzelf en met de natuur met haar bedrijf The Nature Connection. Ze houdt kantoor op de Ceuvel, waar ze onder meer de beheerder is van het Zuiverend Park. Anke heeft enorme kennis van natuur en alles wat groeit en bloeit, en brengt dat met veel enthousiasme over. Naast de Wildplukexpedities is ze natuurcoach en geeft ze mindfulness in de buitenlucht.


www.thenatureconnection.nl


Andere expedities in de serie:
17 november: Herfst Wildpluk
15 december: Winter Wildpluk


TICKETS:
https://thenatureconnection.nl/inschrijven/


Wildpluk Expeditie – EHBO en andere verrassende planten

Zondag 6 oktober 9:30 – 13:00/13:30
Kosten: € 45,- 

6 October 2024

45,-

De Ceuvel

starts: 09:30

ends: 13:30