World Disco Soup Day


World Disco Soup Day

World Disco Soup Day is in het leven geroepen om voedselverspilling aan te kaarten. Waar verschillende delen van de wereld worden geteisterd door honger, wordt in Nederland ieder jaar een derde (!) van al het eten weggegooid.

Van Uganda tot Japan, van Brazilië tot Nederland slaat het wereldwijde Slow Food Youth Network de armen ineen. Voor de tweede keer op rij organiseren we World Disco Soup Day!

Met een team vrijwilligers gaan we voedsel redden, verzamelen, wassen, snijden en koken tot een overheerlijke soep die je gratis voorgeschoteld krijgt op het plein van de Ceuvel! En terwijl we in de pannen roeren dansen we op disco plaatjes van the one and only @Primo Disco! En behalve dansen en soep eten spelen we binnen de docu Just Eat It af, en zijn er tal van workshops rondom food waste te volgen, bijvoorbeeld een basiscursus fermenteren met @The School of Nature.

 

Ork, ork, ork soep eet je met een…. koninklijke kater!

Mis dit gastronomisch, artistiek en muzikale evenement niet en bestrijdt naast voedselverspilling ook je Koningsdag kater met een heerlijke kop soep op het plein van de Ceuvel!

 

Kom je ons helpen?

Krijg jij het ook niet over je hart je oude groentjes weg te gooien? Meld je aan als vrijwilliger door te mailen naar amsterdam@sfyn.nl

FB evenement:  https://www.facebook.com/events/790610917799961/

 

//// Het programma:

14:00 – 18:00 Soep & Zopie op het plein – eet een (gratis) soepje of help ons met koken en doe een danspasje op de lekkere disco plaatjes van Primo Disco!

14.00 – 14.45 Workshop I ‘Fermenteren met School of Nature’ (Tickets: https://tinyurl.com/yb862ob5)

14.30 – 15.15 Workshop II ‘Pickle & Mix met Instock’  (Tickets: https://tinyurl.com/ybvxdhrw)  

15.00 – 15.45 Workshop III ‘Van afval tot wormenvoer met Le Compostier (Tickets: https://tinyurl.com/yd24tg3w)

15.30 – 16.15 Workshop IV ‘Chutney met Wilde Chutney’

(Tickets: https://tinyurl.com/ybsel2ov)

17:00 – 18:30 Docuvertoning: Just Eat It – A Food Waste Story (Toegang op donatie, inc. homemade bananabread)

 

28 April 2018

Free

De Ceuvel

starts: 14:00

ends: 18:00