News


Jij hebt een vies pensioen

Posted on


HET HORECA PENSIOENFONDS INVESTEERT MET JOUW GELD IN TEGEN JOUW TOEKOMST

In de horeca wordt steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid. Helaas geldt dit niet voor ons Pensioenfonds Horeca en Catering. Ons pensioenfonds beheert ongeveer 10 miljard euro. Van dit geld, ons geld, wordt ongeveer €300 miljoen geïnvesteerd in de fossiele industrie. Een industrie die onze toekomst op het spel zet en bovendien steeds minder winstgevend wordt.

Een pensioen is een investering in de toekomst, maar als de milieuvervuiling door de fossiele industrie zo doorgaat ziet deze toekomst er niet zo rooskleurig uit. Fossiele bedrijven zijn de drijvers achter de klimaatcrisis en hebben decennialang actie tegen klimaatverandering vertraagd. Het is tijd dat onze maatschappelijke instellingen een standpunt innemen en divesteren uit fossiele brandstoffen. 

KOM MET ONS IN ACTIE

Het Pensioenfonds Horeca en Catering is bezig met jouw geld en zal dus naar jou moeten luisteren. Als we met genoeg mensen een vuist kunnen maken en laten weten dat we dit niet langer pikken, kunnen we het fonds de goede kant op sturen. Daarom is het tijd dat we in actie komen! Door het tekenen van de petitie laten we het pensioenfonds weten dat we het niet oké vinden dat zij in een industrie investeren die onze toekomst verwoest.

Je bouwt pensioen op bij PHenC wanneer je in de horeca werkt/hebt gewerkt vanaf je 21ste. Ben je dus 21 jaar of ouder en werk je in de horeca of heb je gewerkt in de horeca na je 21ste? Dan ben je deelnemer bij PHenC en kun je samen met heel horeca Nederland in actie komen door de petitie te tekenen. 


Teken hier de petitie