News


Vies Pensioen Actie – Handtekeningen Overhandigd

Posted on

In de horeca wordt steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid. Helaas geldt dit nog niet voor ons Pensioenfonds Horeca en Catering. Ons pensioenfonds beheert ongeveer 10 miljard euro. Van dit geld, ons geld, wordt ongeveer €300 miljoen geïnvesteerd in de fossiele industrie. Een industrie die onze toekomst op het spel zet en bovendien steeds minder winstgevend wordt. Daarom zijn wij de petitie “Jij Hebt Een Vies Pensioen” gestart.

Na een half jaar lang campagne voeren, was het op 7 juli 2020 zover. De directeur, bestuursvoorzitter en vermogensbeheerder van het Pensioenfonds Horeca en Catering zijn naar De Ceuvel gekomen en we hebben de handtekeningen overhandigd!

Vervolgens hebben we met een grote groep goed ons verhaal kunnen vertellen. Alhoewel er nog geen directe toezeggingen zijn gemaakt, is er wel de verwachting dat er bij de volgende beleidsronde in september/oktober veel gaat veranderen!

Heel erg bedankt aan iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt! Alle vrijwilligers, onder andere Aimy Ogaeri, Anniek Rinkes, Margot Kwee, Toon Maassen, Feikje Visser, Leonie van Bruggen, Joey Hodde, Katrien Eisenloeffel, Esmee Jiskoot, Jonas Paarlberg, Lida Ladwig, Hermen Van de Waal, Martine Doppen, Liset Meddens, Lauri Kos en iedereen die mee deed met de tableau vivant op de opening en aan Milieudefensie en Fossielvrije Weken voor alle hulp!

Ook bedankt aan de verschillende sociale partners, FNV Horeca, FNV Catering, Veneca en KHN – Koninklijke Horeca Nederland voor de ondersteuning.

En natuurlijk bedankt aan de 1281 ondertekenaars en de 101 horecagelegenheden en de eerste 16 ambassadeurs door het hele land die hebben besloten deze campagne te ondersteunen!

Bistro de Stadshoeve Broodje Bewust pllek BioTokoZutphen Dapp Frietfiets Kannibalen en Paradijsvogels Gys Crudo BROEI The conscious club Café De Plak Restaurant en Kwekerij De Kas Centrum Qi Café de Ceuvel TonTon Club