News


Light Up De Ceuvel – Amsterdam Light Festival

Posted on

72U en DE CEUVEL PRESENTeren: LIGHT UP DE CEUVEL

Op de langste outdoor catwalk van Europa, creëert 72U Amsterdam samen met makers en kunstenaars uit Amsterdam Noord verschillende licht installaties. De installaties worden gemaakt onder de noemer “HET WARE NOORDEN”, en bestaan uit objecten die lampen zijn gemaakt. Light Up De Ceuvel is te zien tot 22 januari.

Op zaterdags tijdens deze periode geven wij ‘creative re-use sessions’ waar je je eigen lampen kan maken en mee naar huis nemen. De workshops worden gegeven op zaterdag 10 en 17 December, 7, 14 en 21 januari, van 14.00 tot 16.00.
https://www.facebook.com/events/640800949425353/

re-use 72u

 

over

Het Ware Noorden is een label dat staat voor creatief hergebruik. Het Ware Noorden is een 72U Amsterdam Project en is begonnen als een Immersive Creative Research opdracht, waarbij het 72U team de wijk is in gegaan en met mensen van verschillende achtergronden, verlangens en wensen, van de oude en de nieuwe generatie, is gaan praten. Uit dat onderzoek ontstond de ambitie om De Ceuvel te verbinden met de wijken van Noord op een creatieve en artistieke manier.

INSTALLATIes

Zeg het maar 72U

Zeg het maar

Speak up. De stem van Amsterdam Noord heeft verschillende timbres en ze mogen allemaal gehoord worden. Ontdek de kracht van je stem in deze interactieve installatie. 

 

Visvangst 72U

Visvangst

Visnetten bevatten herinneringen vast en zijn een kernonderdeel van Amsterdam Noord. De afgedankte netten met lampen er in zijn een mooie vangst voor de Ceuvel.
 
 

Schooldier 72U

School Dier

School Dier is een mythische weze dat uit het kanaal komt gekropen. Het symboliseert de eindeloze weg van het leren om gaan met een plek die continu verandert. School Dier is gemaakt van onderstellen van oude basisschool tafeltjes van scholen uit Amsterdam Noord.