Wildpluk Expeditie in het Noorderpark – Thee & Limonade editie


Wildpluk Expeditie in het Noorderpark – Thee & Limonade editie

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Heb je altijd al willen weten van welke planten, bloemen en bladen je de lekkerste thee en limonade kunt maken? En hoe je dat vervolgens ook echt bereidt? Leer samen met Anke Wijnja van The Nature Connection wat je allemaal kunt vinden aan eet- èn deze keer ook vooral drinkbaar – ‘onkruid’ in het Noorderpark, vlakbij De Ceuvel. Samen gaan we op pad om te ontdekken wat voor lekkers de natuur deze maand voor ons in petto heeft.

Tijdens deze ontdekkingstocht zullen we veel bruikbare planten tegenkomen, waarbij we kijken hoe je ze kan herkennen, welke geschikt zijn voor thee of limonade en of het verantwoord is de plant te plukken. Tevens zullen we een aantal planten oogsten en meenemen.

Terug bij de Ceuvel gaan we de verzamelde oogst wassen, drogen en snijden. Daarna gaan we culinair aan de slag en verwerken we de oogst tot limonade, gelei en verschillende soorten thee, afhankelijk van wat het park ons op dat moment te bieden heeft. We sluiten de dag af met een smakelijke proeverij.

Anke Wijnja verbindt mensen met zichzelf en met de natuur met haar bedrijf The Nature Connection. Ze houdt kantoor op de Ceuvel, waar ze onder meer de beheerder is van het Zuiverend Park. Anke heeft enorme kennis van natuur en alles wat groeit en bloeit, en brengt dat met veel enthousiasme over. Naast de Wildplukexpedities organiseert ze de serie Ceuvelkids Natuurontdekkers op de Ceuvel. Daarnaast geeft ze training in meditatie en mindfulness, wat ze graag combineert met buiten zijn.

Een verslag van de vorige expeditie is te vinden in deze blog:
https://www.bestwelbewust.nl/wildplukken-eetbare-wilde-planten-amsterdam-noord-ceuvel/

Tickets:
Bestel online je tickets via: 
https://www.ticketkantoor.nl/shop/theelimonade

Meer info over Anke:
www.thenatureconnection.nl 

26 May 2019

30

De Ceuvel

starts: 13:30

ends: 17:00