Cursus Woordspelen


Cursus Woordspelen

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Creatief schrijven is één van de fijnste dingen die je kan doen. Helaas kan het ook lastig zijn om er mee te beginnen. Vaak hoor je een kritische stem in je hoofd die je tegenhoud. Ik noem die stem de kritische aap. ‘Maar dit kan ik toch helemaal niet?’ “ wat een stom idee is dit” of ‘hier zit toch niemand op te wachten?’ Dat zijn enkele dingen die de kritische aap tegen je kan zeggen om je tegen te houden.

Gelukkig zijn er technieken om die kritische aap het zwijgen op te leggen en tóch lekker te gaan schrijven. Bij Woordspelen, de schrijfcursus bij de Ceuvel, leer je die technieken.

“De opperheer Mark is een geweldige leraar, hij sleurt je op speelse wijze uit je comfortzone en laat je je eigen gevoel op papier zetten. Geweldig om op ongedwongen wijze anderen op ongewilde momenten de verkeerde emotie te laten ervaren in dichtvorm.” – Felix Tan

Woordspelen is een interactieve cursus waarbij je individueel en met de groep spelenderwijs aan de slag gaat met het maken van een theatrale poëzievoorstelling. De cursus is gebaseerd op de volgende vier pijlers:

Spelen: Van nature leert de mens door te spelen. Aan het einde van de cursus heb je meer plezier in je uitdrukkingsvaardigheden omdat je zelf ontdekt hebt wat werkt.

Tekst: Tijdens woordspelen leer je je teksten aanscherpen. Aan het einde van de cursus heb je gewerkt aan een sterke individuele tekst die je in een handgemaakte bundel mee naar huis neemt.

Samenwerken: Mensen zijn groepswezens. Daarom werken we bij woordspelen samen. Aan het einde van de cursus heb je meegewerkt aan een interdisciplinaire groepsvoorstelling.

Delen:  Iets wordt pas echt waardevol als je het kan delen. Aan het einde staat de hele groep tijdens Play op het podium van de Workship om het gemaakte te presenteren en met (toekomstige) vrienden en familie te delen.

Op woensdag 30 augustus is er de mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken met Woordspelen. Vanaf 19.00 staat de deur van de Workship open en beantwoord ik al je vragen. Vanaf 20.00 is er een introductie-workshop.

Op www.markdedichter.net kan je ook meer informatie lezen over de cursus.

Data:

Iedere woensdagavond van 19.30 – 21.30 (koffie vanaf 19.15)
6 september
13 september
20 september
4 oktober
11 oktober
18 oktober
1 november
22 november 
uitvoering 24 november

6 September 2017

€ 180,- (8 cursusavonden) vroege inschrijvers / € 210,- late inschrijvers

Workship

starts: 19:15

ends: 22:00