Greendoc // Ceres


Greendoc // Ceres

Sorry, this entry is only available in Dutch.

OVER GREENDOC
Greendoc is een terugkerend evenement waarbij we inspirerende, urgente en bijzondere documentaires vertonen op De Ceuvel. Wij geloven in de kracht van mooie films en persoonlijke verhalen om verandering in gang te zetten. Bij ieder evenement nodigen we daarom een regisseur/hoofdrolspeler/specialist etc. uit om een toelichting te geven en achteraf een Q+A.
 
OVER DE DOCUMENTAIRE-FILM
CERES is een poëtische belevingsfilm over vier jonge kinderen die de oogstcyclus en de kringloop van leven en dood elk op hun eigen manier ervaren. De kinderen wonen op afgelegen Zeeuwse boerderijen en dromen ervan om later boer te worden, net als hun vaders en grootvaders. De seizoenen trekken voorbij, gewassen worden gezaaid en geoogst, dieren worden geboren en geslacht. De kinderen worden geconfronteerd met de grillen van de natuur en het leven dat de aarde geeft en neemt.
 
OVER DE SPREKER
Bij deze vertoning op De Ceuvel komen regisseur Janet van den Brand en haar cameraman Timothy Wennekes langs voor een Q+A.

Van den Brand (1989) studeert in 2015 af aan het KASK te Gent met HONDSDAGEN, een korte fictiefilm die onder andere geselecteerd werd voor het Nederlands Film Festival en Cannes Short Film Corner. Voor deze film werd zij geïnspireerd door de weidsheid van Zeeland en besloot een documentaire te maken over het mooiste seizoen van het jaar: het oogstseizoen.
 
TICKETS
Dit Greendoc evenement is op donatie. Hiervoor moet je wel van tevoren een gratis kaartje kopen via de website. Wil je vooraf een kommetje soep met ons doen? Koop dan een kaartje van 5 euro voor GreenSoup.
 

PROGRAMMA
19.15 – Inloop + GreenSoup
20.00 – Start film

 

18 September 2020

Free

Metabolic Lab

starts: 20:00

ends: 22:30