Vrij Voedsel: Vrijheidsmaaltijd op de Ceuvel


Vrij Voedsel: Vrijheidsmaaltijd op de Ceuvel

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Wij leven in het welvarendste en vredigste deel van de wereld. Maar onze welvaart en vrijheid tot oeverloze consumptie heeft ook een schaduwkant. Onze zucht naar olie leidt tot conflicten in het Midden-Oosten, onze eetpatronen dragen bij aan de vernietiging van ecosystemen, klimaatverandering en armoede. De Westerse economie, gebaseerd op fossiele brandstoffen en vraatzucht, is op deze manier niet lang meer houdbaar. Bij De Ceuvel willen we laten zien dat het ook anders kan. Daarom organiseren we op 5 mei een gezellige bijenkomst en een heerlijke maaltijd die niet alleen lekker en voedzaam is, maar ook goed voor de planeet en de medemens. Samen willen we stilstaan bij de vrijheden die we hier kennen, maar ook solidair zijn met mensen die nog een lange weg te gaan hebben voordat ze deze vrijheden hebben verworven, en hoe onze keuzes deze weg kunnen bespoedigen of belemmeren.

Intersectional Shoawarma
Voor de bereiding van deze vrijheidsmaaltijd werkt onze Franse chef Pierre samen met culinair verhalen verteller Guus Thijssen (Guustronomie), theatermaakster en cateraar Maureen de Jong (‘t klein kookbedrijf), en de uit Syrië gevluchte chef Mohammad Alsaleh (DamasCulinair). Deze samenwerking komt voort uit het idee dat alle wereldproblematiek met elkaar samenhangt. Klimaatverandering, de vluchtelingencrisis, racisme tegen en uitbuiting van arbeiders in de Derde Wereld; allen zijn symptomen van een systeem dat de grenzen van het dragelijke op zoekt. En omdat alles samenhangt, vereist het ook een gezamenlijke aanpak. Samen treffen we elkaar op het snijpunt van gedeelde belangen en vinden we een manier om van zware onderwerpen lichte kost te maken. Daarom: Intersectional Shoawarma. 

Schiphol gans
Via de Keuken van het Ongewenste Dier hebben wij veel wilde ganzen die rondom Schiphol geschoten worden. Hoewel de vogels ook niet bedacht hebben dat ze de luchtvaart tot last zijn, zijn wij ook niet in staat daar iets aan te doen en vinden wij het verschrikkelijk zonde om dit vlees ongebruikt te laten en te laten vernietigen. Voor een kleine opslag kan je daarom vlees eten tijdens de Vrijheidsmaaltijd.


Programma
18:30 Aan tafel
18:45 Welkomstwoord door gastheer & culinair verhalenverteller Guus Thijssen
19:00 Diner
19:30 Nawoord van mede-oprichter Café de Ceuvel Joey Hodde

Praktisch
Wij serveren de Vrijheidsmaaltijd voor kostprijs (inkoop + personeelskosten). Voor € 14,- krijg je een hoofdgerecht en op tafel staan enkele flessen wijn en limo. Voor € 5,- extra kan je Schiphol gans eten.
Er zijn beperkte plekken voor de Vrijheidsmaaltijd. Koop van te voren een ticket via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/vrijvoedsel
Graag allergieën vooraf vermelden via info@cafedeceuvel.nl

5 May 2018

14,-

Café de Ceuvel

starts: 18:30

ends: 22:00