Onkruidexpeditie in het Noorderpark met de Onkruidenier


Onkruidexpeditie in het Noorderpark met de Onkruidenier

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Het voorjaar barst weer los en er valt volop jong fris eetbaar groen te oogsten.

Leer samen met Onkruideniers Jonmar van Vlijmen en Ronald Boer wat je allemaal kunt vinden aan bruikbare wilde planten in het Noorderpark vlak bij De Ceuvel. Onkruid bestaat niet, aldus de Onkruidenier en wat kunnen we leren van deze waardevolle wilde planten in de stad? Samen gaan we op zoek naar waardevolle wilde planten, waar de Onkruidenier vervolgens alles over zal vertellen.

Tijdens deze middag wordt het park een nieuwe voorraadkast die verschillende ingrediënten en grondstoffen te bieden heeft. Gedurende de wandeling nemen we mee in overdaad aan wilde eetbare planten die in de stad groeien. Met een aantal knapzakken, voorzien van een knipschaartje, schepje en een waterflesje gaan we een aantal planten oogsten.

Terug bij de Ceuvel zullen we de verzamelde planten wassen, snijden en bereiden. Met de lokale oogst gaan we levensmiddelen maken, afhankelijk van wat er te vinden is. Hiermee stellen we een niet alledaags menu samen met overheerlijke bloemenlimonades, parkpesto’s en onkruidenboters. De productie is afhankelijk van wat het park ons op dat moment te bieden heeft. De expeditie sluiten we af met een smakelijke onkruidproeverij.

De Onkruidenier is een initiatief van Jonmar van Vlijmen en Ronald Boer en samen verkennen zij sinds enkele jaren de toepassing van onkruid in hun dagelijks leven. Voor de Onkruidenier bestaat onkruid niet, veel ‘ongewenste’ planten als Brandnetel, Daslook, Hondsdraf, Paardenbloem, Madeliefje, Look-zonder-look, kleefkruid en vele andere onkruiden blijken waardevolle kruiden die we kunnen gebruiken.

Tickets:
Let op! Koop van te voren een kaartje via
https://www.ticketkantoor.nl/shop/wildpluktocht

19 March 2017

Free

De Ceuvel / Het Noorderpark

starts: 00:00

ends: 00:00