Red de Haai! // Kick-off Dutch Caribbean Shark Week


Red de Haai! // Kick-off Dutch Caribbean Shark Week

Sorry, this entry is only available in Nederlands.

De haai is in gevaar! Om hier aandacht voor te krijgen organiseert Save Our Sharks dit jaar voor de derde keer de Dutch Caribbean Shark Week. Op 3 juni trappen wij we deze week af met een informele dag bij De Ceuvel in Amsterdam. Er zullen meerdere kraampjes zijn met informatie over haaien, over het Save Our Sharks project en andere organisaties die zich inzetten voor haaien. Ook zal er een speurtocht zijn, kun je zwemmen met opblaashaaien en is er een filmvertoning van de film Sharkwater onder het genot van een Shark ‘n Stormy cocktail.

Wat is de Dutch Caribbean Shark Week?

Er worden elk jaar rond de 100 miljoen haaien uit de zee gevist voor hun vinnen en als bijvangst. En hoewel haaien essentieel zijn voor het ecosysteem van de oceanen, is er (te) weinig aandacht voor ze. Daarom organiseert Save Our Sharks van 3 tot en met 11 juni de Dutch Caribbean Shark Week. Dit is een week waarin tegelijkertijd in Nederland, Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius evenementen plaatsvinden om de haai in een beter daglicht te zetten en duidelijk te maken hoe belangrijk het is dat ze beter beschermd worden.

Voor meer informatie zie het overkoepelende evenement (https://www.facebook.com/events/1790747221241961/) of ga naar https://www.saveoursharks.nl/

3 June 2017

Free

Metabolic Lab & Café de Ceuvel

starts: 00:00

ends: 00:00