Voer de Bij bij // The Pollinators


Voer de Bij bij // The Pollinators

Sorry, this entry is only available in Nederlands.

VOEDSELBANKEN VOOR DE BIJEN
Dit jaar openen The Pollinators weer de voedselbanken voor bijen. Maar liefst 1500 verspreid over Nederland. Iedereen kan voedselbank (dit jaar ook basisscholen) worden en The Pollinators zorgen dan voor de ‘zaaduitdeelpakketten’ om de hongerige bijen bij te voeren.

Op 22 april Nationale Zaaidag gaan we dan met tienduizenden mensen tegelijk biologische bloemen zaaien; In tuinen, balkonnetjes, dakterrassen, en boomspiegels.

WAT GAAN WE DOEN
In aanloop naar 22 april – Nationale Zaaidag – rollen we de Voer de Bij Bij campagne uit. We voorzien 1500 particulieren en 50 basisscholen door heel het land gratis van zakjes inheems bloemzaad, om uit te delen aan familie, buurtbewoners en basisschoolkinderen. Dit zijn de Voedselbanken voor Bijen. Zo worden honderdduizenden mensen bereikt. Met z’n allen zaaien we op 22 april in tuinen, op balkons en in de openbare ruimte bloemen in voor bijen. Dit zorgt voor meer bewustwording bij burgers en voor meer voedsel voor bestuivers.

MEEDOEN
Iedereen kan voedselbank voor bijen worden. Meld hier aan en help mee met bij-voeren op 22 april. We hebben plek voor 1500 voedselbanken: vol = vol! Na het aanmelden ontvang je een bevestigingse-mail. Je ontvangt voor 1 april gratis een pakketje met 20 zakjes inheems bloemzaad. Het adres dat je hier opgeeft is het adres waar iedereen straks terecht kan om een zakje bloemzaad op te halen. Je adres is niet direct zichtbaar op de website!

Je kunt je hier aanmelden om Voedselbank voor Bijen te worden: https://voerdebijbij.nl

22 April 2022

Free

Door heel Nederland

starts: 11:00

ends: 20:00