News


EXPO // KADIR VAN LOHUIZEN // AFTER US THE DELUGE

Posted on

Sorry, this entry is only available in Dutch.

KADIR VAN LOHUIZEN OP DE CEUVEL
Niemand minder dan 
Kadir van Lohuizen heeft aangeboden om zijn expositie “After Us The Deluge” op De Ceuvel tentoon te stellen, om ons in deze ietwat donkere tijden een hart onder de riem te steken. Kadir is een internationaal fenomeen in niet alleen Nederland, maar ook Engeland, Parijs en Amerika. Ook heeft hij in 2016 de Zilveren Camera gewonnen, drie prijzen bij World Press Photo binnengesleept en in 2007 de Visa d’Or. Kortom, best een bijzondere kerel met ongekend mooi werk op zijn naam. 

OVER “WHERE WILL WE GO – THE HUMAN CONSEQUENCES OF RISING SEA LEVELS
Met deze internationale reportage toont Van Lohuizen een evenwichtig beeld van de invloed die klimaatverandering nu al heeft op de leefomstandigheden van mensen wereldwijd.
Van Lohuizen is onderandere afgereisd naar Kiribati, Fiji, de kustlijn van Guna Yala in Panama, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Daar heeft hij gezinnen gefotografeerd en geïnterviewd die nog in de getroffen gebieden wonen maar ook de gezinsleden die al naar veiligere grond zijn vertrokken.  

BUITEN EXPOSITIE 
De reportage komt over de gehele Ceuvel te hangen op grote doeken van zo’n 5 meter breed. Tijdens de openingstijden van Café De Ceuvel ben je welkom om langs te komen en in de buitenlucht op veilige afstand de expositie te bekijken.

DATA EN TIJDEN

Voor meer actuele info, meld je aan bij het Facebook event.

Opening vrijdag 11 december
Tijdstip opening: 16:00 – 20:00 uur
Introductie Kadir: 17:00 uur

Expo van vrijdag 11 december tot zondag 7 februari
Dinsdag & woensdag van 12:00 – 18:00
Donderdag, vrijdag, zaterdag & zondag van 12:00 – 20:00