Boot 2c

Die Brett
image

Amber Architecture

Amber Architecture ontwerpt ruimtes, van woningen tot openbare ruimte. We doen strategische studies, interieurontwerp en maken architectuur. We ontdekken de kern van de opgave en de kwaliteiten van de plek. Zo komen we tot de essentie.

Hoe maakt Amber Architecture het verschil?
Amber Beernink: “Om tot de ultieme oplossing te komen starten we met een integrale analyse van wensen, de kwaliteiten van een plek en de meest kansrijke oplossingen. In deze ontdekkingstocht is ruimtelijk meer mogelijk dan de klant voor ogen had, en dat maakt het ontwerpavontuur zo leuk! Het gekozen ontwerp wordt consequent uitgewerkt en de bouwdetails doen recht aan het bouwmateriaal dat wordt blootgesteld aan gebruik, weer en wind.”

Waarom voel je je thuis (of past je bedrijf) op de Ceuvel?
“De Ceuvel is een ontspannen combinatie van groen, boten, lucht en water, en inspirerende Ceuvel-collega’s. Het is een prettige ruimte, ook juist omdat je zó buiten bent. Door de aandacht voor kwaliteit, de toepassing van ecologische bouwmaterialen en het realiseren van energie-neutrale gebouwen (passiefhuizen), proberen we de wereld een stukje mooier te maken.”

Contact:
Amber Beernink
amberbeerninkg@gmail.com
www.amberarchitecture.nl


image

RVCC

RVCC is een communicatiebureau dat opereert in de volle breedte van de culturele sector. Rinske Verdult is werkzaam voor producenten, festivals en podia en produceert tevens zelf. Dit alles op het gebied van muziek(theater), (jeugd)dans, mime, toneel en beeldende kunst (in de openbare ruimte).RVCC is een communicatiebureau dat opereert in de volle breedte van de culturele sector. Rinske Verdult is werkzaam voor producenten, festivals en podia en produceert tevens zelf. Dit alles op het gebied van muziek(theater), (jeugd)dans, mime, toneel en beeldende kunst (in de openbare ruimte).

Hoe maak jij het verschil?
Rinske Verdult: “Betrokkenheid, doortastendheid en een no-nonsense mentaliteit kenmerken mijn werk. Op een verfrissend zakelijk manier maak ik werk van iedere vorm van communicatie. Mijn hart gaat sneller kloppen van ambitieuze en sprankelende organisaties, waar mooie en inspirerende projecten gerealiseerd worden door samen te werken.”

Waar kunnen mensen jou voor bellen?
“RVCC biedt een breed dienstenpakket aan, met alle mogelijke facetten van communicatie. Van het schrijven van een flyertekst tot het ontwikkelen van een meerjarenmarketingstrategie. En van persbenadering tot het opzetten van een een social mediacampagne.”

Waarom voel je je thuis (of past je bedrijf) op de Ceuvel?
“Ceuvelaars steken graag de handen uit de mouwen en nemen initiatief tot verandering. Daarmee maken zij de wereld een betere en mooiere plek. RVCC deelt die waarden en draagt op die manier graag bij aan de maatschappij in het algemeen en de culturele sector in het bijzonder.”

Wat is je favoriete bezigheid op de Ceuvel?
“Aan het eind van de werkdag met andere Ceuvelaars de dag doornemen op de bootbank bij boot 10, in het zonnetje met uitzicht over het water.”

Contact:
Rinske Verdult
W. www.rvcc.nl
E. rinske@rvcc.nl
M. 06 134 094 28


image

Storyminded

Jona Dekker (journalist/maker) is verhalenverslinder en blikkenverzamelaar. De wereld heeft 7 miljard middelpunten (de wereldbevolking) – Jona wil die gezichtspunten delen. Haar doel: elkaar beter snappen. En dan, uiteraard, wereldvrede. Jona schrijft artikelen, boeken en zet haar stappen in podcastland.

Hoe maak jij het verschil?
Jona: “Mijn kracht is dat ik me echt goed in anderen kan verplaatsen, dat ik creatief ben én tegelijkertijd heel geordend. Vraag mij om een moeilijk of warrig verhaal in bevlogen woorden te vatten en ik doe het graag voor je. Ik zie het als mijn missie om de zienswijzen van hele verschillende mensen vast te leggen op een zo helder mogelijke manier. Ik wil nieuwsgierigheid naar ‘de ander’ prikkelen, en in het beste geval bijdragen aan meer empathie in de wereld.”

Waar kunnen mensen je voor bellen?
“Mijn specialiteiten zijn research, interviewen en schrijven. Maar ik ben ook iemand die in beelden denkt. En ik houd van koffieleuten. En van vragen. Dus bellen mag eigenlijk altijd!”

Waarom voel je je thuis op de Ceuvel?
“Dit is mijn doomwerkplek. Een groen eiland in de stad. Met al die verschillende mensen waar kruisbestuiving tussen ontstaat. En dan ook nog eens hele fijne, stoere mensen die met hun voeten in de klei, de handen uit de mouwen steken. En verder ben ik enorm trots dat ik mag bijdragen aan zo’n duurzame plek, waar we volop experimenteren met hoe je beter voor de wereld kunt zorgen.”

Wat was een onvergetelijk Ceuvel-moment?
“Het moment dat de boten op land waren getild, met niets dan zwarte, woeste modder eromheen. Alsof ze door een zondvloed waren neergesmeten. Ik voelde zo’n opwinding over deze rauwe plek, van mij, van ons, en dit was nog maar het begin! Daarna bouwden we samen de slingersteiger, het verbindend element. Dankzij deze open ‘architectuur’ komen we elkaar elke dag tegen, keuvelen we wat en zijn we net een klein dorpje: een hechte gemeenschap.”

Contact:
Boot: 2c
Jona Dekker
jona@storyminded.nl
www.storyminded.nl
06-41430141


image

Superuse

Bij Superuse Studios geloven we dat we een verschil kunnen maken. Wij maken inventieve, mooie en functionele architectuur en maatschappelijke ontwerpoplossingen van bestaande bronnen, materialen en systemen. Alles is er al, we moeten het alleen zien en toepassen. Op deze wijze kunnen we transformeren naar een duurzame samenleving en de impact van architectuur en design beperken. Het optimaal gebruik maken van lokaal gevonden restmaterialen in nieuwe ontwerpen is wat we SUPERUSE noemen. Functionaliteit, duurzaamheid en schoonheid is ons uitgangspunt.

Hoe maakt Superuse het verschil?

Jos de Krieger: “Met onze jarenlange ervaring op het gebied van hergebruik hebben we een voorsprong op andere ontwerpers. We kennen de valkuilen en weten ze te omzeilen.”

Waarvoor kan ik jullie bellen?

“Alle vragen gerelateerd aan hergebruik van materiaal, circulaire economie en ontwerpen van product tot gebouw.”

Waarom past dit bedrijf op de Ceuvel?

“Als ik een klant ontvang op de Ceuvel kan ik alle facetten van wat we als bureau doen uitleggen door een rondje te lopen over de steiger.”

Wat is je favoriete plek op de Ceuvel?

“Het doorkijkje vanuit onze boot, met je oog door het groen en over de steiger, langs de boot van Hermen, richting het water terwijl een straal zonlicht het wolkendek breekt en alles in bloei zet.”

Contact:
Boot: 2c
Jos de Krieger
+316 50616804
jos@superuse-studios.com
www.superuse-studios.com


image

We The City

We The City gelooft dat bewoners kleur geven aan de stad. Ons doel is niet om de publieke ruimte zelf, maar de blik op publieke ruimte, te 'ontwerpen'. Zo zorgen we ervoor dat meer bewoners de stad zien als gedeeld canvas dat we samen kunnen inkleuren.

Hoe maakt WeTheCity het verschil?
Jesse Jorg: “Alle projecten inspireren en activeren bewoners om het heft in eigen hand te nemen.”

Waar kunnen mensen jullie voor bellen?
“Stadsavonturen in de avonduren.”

Waarom voel je je thuis (of past je bedrijf) op de Ceuvel?
“De Ceuvel is gemaakt door ons samen. En het zal nooit af zijn want onze dromen zijn eindeloos.”

Wat is je favoriete bezigheid op de Ceuvel?
“Bouwen met je blote handen en naderhand genieten met een koud biertje naast een open vuur en een tokkelend gitaartje in de verte.”

Contact:
jesse@wethecity.nl
www.wethecity.nl
0630228723