Boot 2c

Die Brett
image

Hoe Dan Wel

Wij ondersteunen mensen en organisaties om hun idealen te verwezenlijken. Door concrete en strategische stappen te zetten, met een helder en haalbaar verdienmodel. Door gewoon te beginnen.

Hoe maak je het verschil? 
We maken verschil door alleen klussen aan te nemen waar we zelf ook echt in geloven en
het belang van inzien. Want dan zijn we op ons best. En helpen we om het juiste concept te
verzinnen, de goede focus te houden en de strategie naar de toekomst te bepalen. Te
beginnen met vandaag de eerste stap te zetten.

Wanneer kunnen mensen je bellen?
Als je wilt dat het gebeurt. Heel simpel. Niet omdat wij zo goed zijn, maar omdat jouw
idealen zo sterk zijn en wij goed zijn in zorgen dat jij stappen gaat zetten.

Waarom voel je je thuis op de Ceuvel?
De Ceuvel is een plek vol creatieve en volhardende wereldverbeteraars. Eigenlijk allemaal
HoeDanWellers :) Mensen die geloven in verandering. Dat past bij ons.

Je favoriete plek op de Ceuvel?
Bij de punt, even een duik nemen voor je de dag begint of tijdens de lunchpauze. Heerlijk is
dat!

Hoe kunnen mensen je bereiken?
Suzan Doodeman | Johannes van den Akker
+316 44 64 83 29 | +316 45 792 862
suzan@firmahoedanwel.nl | johannes@firmahoedanwel.nl
www.firmahoedanwel.nl

 


image

Novamber

NOVAMBER ontwerpt ruimtes altijd met het oog op de wereld daaromheen. Een aanbouw versterkt de architectuur, een interieur legt contact met de tuin, en drijvende woningen bieden nestruimte voor (water)ecologie. Ontwerp-strategieën zijn van nature gericht op het samenspel van architectuur, interieur en buitenruimte.

Hoe maakt Amber Architecture het verschil?
Door de kern van de ontwerpopgave te vinden. Met analyse van de wensen en bijzondere kansen en kwaliteiten in de opgave en de plek. In de ontwerp verkenning die volgt is ruimtelijk altijd meer mogelijk dan de klant voor ogen had. De uitwerking - bij voorkeur - met ecologische bouwmaterialen en details die recht doen aan de aard van het bouwmateriaal en het ontwerp-concept, betrekt de tand des tijds en de impact op het milieu. Door een lange termijn perspectief wordt de architectuur ambitie verlegd van ’bouwen voor de huidige behoefte’ naar een gebouw als ruimtelijke conditie, als energieleverancier en als onderdeel van een ecosysteem met een negatieve CO2 uitstoot (door een negatieve EPC, natuur inclusiviteit, en houtbouw / urban mining).

Waarom voel je je thuis (of past je bedrijf) op de Ceuvel?

Duurzame architectuur, natuurinclusieve stedelijke ruimtes, sociale ruimtes, buitenruimtes, interieurruimtes, en meubel oplossingen die de architectuur versterken. Naast de praktijk geeft Amber kunst- / ontwerp- / architectuuronderwijs (Ba/Ma).

Ook kun je contact opnemen voor de ontwikkeling van systemisch duurzaam DNA: universeel bewezen principes en strategieën die duurzaamheid garanderen. Deze zijn niet alleen toepasbaar op de bouw, maar op alle sectoren. Organisaties kunnen met teams hun duurzame ambities laten verrijken, concretiseren en uitkristalliseren naar een actieplan. Voor de Ceuvel heeft Novamber DNA in spelvorm ontwikkeld.

Waarom voel je je thuis (of past je bedrijf) op de Ceuvel?
De Ceuvel ademt een ‘just do it’ mentaliteit in een ongedwongen sfeer van groen, boten, water, een fijn restaurant en geïnspireerde Ceuvel-collega’s.

Contact:
Amber Beernink
amberbeerninkg@gmail.com
www.amberarchitecture.nl


image

Storyminded

Jona Dekker (journalist/maker) is verhalenverslinder en blikkenverzamelaar. De wereld heeft 7 miljard middelpunten (de wereldbevolking) – Jona wil die gezichtspunten delen. Haar doel: elkaar beter snappen. En dan, uiteraard, wereldvrede. Jona schrijft artikelen, boeken en zet haar stappen in podcastland.

Hoe maak jij het verschil?
Jona: “Mijn kracht is dat ik me echt goed in anderen kan verplaatsen, dat ik creatief ben én tegelijkertijd heel geordend. Vraag mij om een moeilijk of warrig verhaal in bevlogen woorden te vatten en ik doe het graag voor je. Ik zie het als mijn missie om de zienswijzen van hele verschillende mensen vast te leggen op een zo helder mogelijke manier. Ik wil nieuwsgierigheid naar ‘de ander’ prikkelen, en in het beste geval bijdragen aan meer empathie in de wereld.”

Waar kunnen mensen je voor bellen?
“Mijn specialiteiten zijn research, interviewen en schrijven. Maar ik ben ook iemand die in beelden denkt. En ik houd van koffieleuten. En van vragen. Dus bellen mag eigenlijk altijd!”

Waarom voel je je thuis op de Ceuvel?
“Dit is mijn doomwerkplek. Een groen eiland in de stad. Met al die verschillende mensen waar kruisbestuiving tussen ontstaat. En dan ook nog eens hele fijne, stoere mensen die met hun voeten in de klei, de handen uit de mouwen steken. En verder ben ik enorm trots dat ik mag bijdragen aan zo’n duurzame plek, waar we volop experimenteren met hoe je beter voor de wereld kunt zorgen.”

Wat was een onvergetelijk Ceuvel-moment?
“Het moment dat de boten op land waren getild, met niets dan zwarte, woeste modder eromheen. Alsof ze door een zondvloed waren neergesmeten. Ik voelde zo’n opwinding over deze rauwe plek, van mij, van ons, en dit was nog maar het begin! Daarna bouwden we samen de slingersteiger, het verbindend element. Dankzij deze open ‘architectuur’ komen we elkaar elke dag tegen, keuvelen we wat en zijn we net een klein dorpje: een hechte gemeenschap.”

Contact:
Boot: 2c
Jona Dekker
jona@storyminded.nl
www.storyminded.nl
06-41430141


image

Superuse

Bij Superuse Studios geloven we dat we een verschil kunnen maken. Wij maken inventieve, mooie en functionele architectuur en maatschappelijke ontwerpoplossingen van bestaande bronnen, materialen en systemen. Alles is er al, we moeten het alleen zien en toepassen. Op deze wijze kunnen we transformeren naar een duurzame samenleving en de impact van architectuur en design beperken. Het optimaal gebruik maken van lokaal gevonden restmaterialen in nieuwe ontwerpen is wat we SUPERUSE noemen. Functionaliteit, duurzaamheid en schoonheid is ons uitgangspunt.

Hoe maakt Superuse het verschil?

Jos de Krieger: “Met onze jarenlange ervaring op het gebied van hergebruik hebben we een voorsprong op andere ontwerpers. We kennen de valkuilen en weten ze te omzeilen.”

Waarvoor kan ik jullie bellen?

“Alle vragen gerelateerd aan hergebruik van materiaal, circulaire economie en ontwerpen van product tot gebouw.”

Waarom past dit bedrijf op de Ceuvel?

“Als ik een klant ontvang op de Ceuvel kan ik alle facetten van wat we als bureau doen uitleggen door een rondje te lopen over de steiger.”

Wat is je favoriete plek op de Ceuvel?

“Het doorkijkje vanuit onze boot, met je oog door het groen en over de steiger, langs de boot van Hermen, richting het water terwijl een straal zonlicht het wolkendek breekt en alles in bloei zet.”

Contact:
Boot: 2c
Jos de Krieger
+316 50616804
jos@superuse-studios.com
www.superuse-studios.com