News


Vies Pensioen actie geslaagd!

Posted on
Mede-oprichters van Café de Ceuvel, Joey Hodde en Toon Maassen, zagen de centjes die ze naar het pensioenfonds overmaakten zo weer de fossiele industrie ingaan. Super krom natuurlijk als je zelf een duurzame plek runt.
 
Hieruit ontstond de actie Vies Pensioen. Samen met andere horeca-ondernemers en horecapersoneel werden er handtekeningen opgehaald en actie gevoerd om zo het Pensioenfonds Horeca & Catering te overtuigen te divesteren uit de fossiele industrie. En… HET IS GELUKT!! Het Pensioenfonds Horeca & Catering is het eerste grote pernsioenfonds dat volledig stopt met het beleggen in de fossiele industrie.
 
Joey Hodde: “Actievoeren werkt. 5 jaar geleden deed het pensioenfonds een beetje lacherig over onze hippie-fantasietjes en stuurden ze iemand langs om ons beleefd af te wimpelen. 4 jaar later kwam het hele bestuur langs op De Ceuvel om met ons serieus in gesprek te gaan over klimaatverandering en de rol van fossiele investeringen. Vandaag maakt Pensioenfonds Horeca en Catering bekend dat ze volledig gaan divesteren uit de fossiele sector.”
 
Dit is echt een ongelofelijke overwinning en we hopen dat vele pensioenfondsen volgen en geïnspireerd raken door deze grote stap van het Pensioenfonds Horeca & Catering. Divesteren kan en actievoeren werkt!