News


Art Sale voor de vluchtelingen bij de Poolse grens tijdens de kerstmarkt

Posted on

Tijdens de Duurzame Kerstmarkt organiseren Olga Bednarz en Asja Ckowska een art sale ter ondersteuning van de vluchtelingen aan de Pools-Belarussische grens.

In de afgelopen maand zijn duizenden mensen gestrand langs de grens tussen Polen en Wit-Rusland, de situatie wordt steeds gevaarlijker voor hen. Terwijl zij zonder voedsel en onderdak in het bos vastzitten, met levensbedreigende medische problemen kampen en sterven, wordt de toegang voor humanitaire hulp en journalisten geweigerd. Slechts een beperkt aantal basisorganisaties is in staat om deze mensen in nood te helpen.

Al het ingezamelde geld zal dan ook worden gedoneerd aan Grupa Granica (Grensgroep), een organisatie die de vluchtelingen op talloze manieren helpt – door hen directe humanitaire hulp te bieden, deel te nemen aan medische interventies, deel te nemen aan procedures voor internationale bescherming, en te zoeken naar vermiste personen. Zij voorzien het publiek van geverifieerde en betrouwbare informatie over de situatie aan de grens, documenteren schendingen van de mensenrechten en leggen juridische kwesties uit. Zij doen voortdurend een beroep op de Poolse regering om de grenscrisis op humane wijze op te lossen en het geweld te deëscaleren. 

De kunstverkoop zal plaatsvinden in de Crossboat op 11 en 12 december om 12 uur. Een prachtige gelegenheid om een cadeau te kopen en te genieten van een winters drankje.