Boot 2e

Heeey Boot
image

Placemakers

Placemakers werkt aan inclusieve en levendige plekken in de stad. Aan de hand van onderzoek, workshops, kleine experimenten, integrale strategieën en advies ontwikkelen we plekken samen met bewoners, ondernemers en andere lokale partijen. Ons meest bekende project is De Buurtcamping (maar we doen nog véél meer).

Hoe maakt Placemakers het verschil?
Omdat creatief onderzoek en lokale kennis centraal staan kunnen we verschillende vormen van expertise bij elkaar brengen in een ontwikkeltraject; vanaf de schaal van een binnentuin tot die van een buurtplein en stadsdeel. Als interdisciplinair team komen we tot sociale en ruimtelijke oplossingen, die mede ontwikkeld zijn door, en daardoor aansluiten bij de wensen en leefwereld van bewoners.

Waar kunnen mensen je voor bellen?
We werken volgens een vaste Placemaking methodiek die uit verschillende stappen bestaat. We brengen de buurt in kaart, organiseren creatieve participatietrajecten, vertalen lokale kennis naar beleid, organiseren evenementen, ontwerpen en bouwen, en zorgen voor een lokale overdracht.

Waarom voel je je thuis op de Ceuvel?
De Ceuvel is een prachtig voorbeeld van de kracht van Placemaking waar we nu met veel plezier dagelijks aan herinnerd worden. Van een braakliggend terrein tot levendige plek die altijd in ontwikkeling blijft. De Ceuvel is uitgegaan van de kwaliteiten (en beperkingen!) van de locatie, sluit aan op ontwikkelingen in de stad maar is zelf ook voortrekker van innovatie.

Wat is je favoriete activiteit op de Ceuvel?
We hebben een lade met zwemkleren op kantoor die we te pas en te onpas opentrekken voor een verfrissende duik in het water!

Hoe kunnen mensen je bereiken?
Katusha Sol
katusha@placemakers.nl
www.placemakers.nl
+316 24 28 72 72