Boot 2l
image

Bureau Fonkel – Anke Wijnja

Anke Wijnja (1972) is landschapsontwerper en Nature Connector. In haar werk staat natuurbeleving centraal, of het nu gaat om een natuurspeeltuin, een tuin voor mensen met Alzheimers of een Citysafari waarbij je gaat (dieren)spoorzoeken in de stad. Op de Ceuvel is ze verantwoordelijk voor alles met betrekking tot het Zuiverende Park: van de toepassing van Fytoremediatie tot het enthousiasmeren van de Parkvrijwilligers.

Waarom voel je je thuis op de Ceuvel?
Anke: “Ik geniet elke dag met volle teugen van het uitzicht vanaf onze boot. Heerlijk! Zoals vandaag: de herfstwind hoor je ruisen in het riet, de zon glinstert op het water en dan weer slaat de regen vol tegen de ramen. Alsof deze boot nog op het water ligt… Daarnaast geniet ik van de mede-Ceuvelaars. Van de diversiteit in initiatieven om de wereld een beetje beter te maken, gecombineerd met een drive om dat ook werkelijk voor elkaar te krijgen. Een soort mix van dromers en doeners die heel aanstekelijk werkt.”

Wat was een onvergetelijk moment?
Het was ergens in februari, 2013. Mijn eerste week met de boot als kantoor. Iedereen was nog aan het klussen, overal was blubber. De steiger liep nog maar tot net aan onze boot. Koud, winderig, nat, klapperende oranje zeilen op de boten. Dat ik op zo’n ochtend om 9 uur op De Ceuvel kwam en er ineens 40 Japanners in keurige zwarte pakken de steiger op schuivelden, tot precies voor ons raam. De tourguide klom op de rand van onze boot en begon zijn verhaal. De Japanners zwaaiden en knikten. Ik zwaaide wat onwennig terug: de eerste tour. Inmiddels is de steiger voor ons raam vaste prik bij de rondleidingen en ben ik er aardig aan gewend.

Contact:
Anke Wijnja
anke@bureaufonkel.nl
www.bureaufonkel.nl
06-21546663


image

Jeroen Apers Architect

Jeroen Apers (1975) is architect, één van de initiatiefnemers en voormalig penningmeester van Broedplaats De Ceuvel. Ook is hij mede-eigenaar van de online tekenservice huistekenservice.nl en houdt hij een inspiratieblog bij op het gebied van architectuur op blog.jeroenapers.nl. Hij bouwt momenteel o.a. zijn eigen waterwoning bij Schoonschip, een drijvende woonwijk naast De Ceuvel.

Waarom voel je je thuis op de Ceuvel?
Jeroen: “Met de Ceuvel heb ik mijn ideale werkplek willen creëren, samen met enkele toekomstige buren. Dat is een omgeving (geworden) waar je elkaar kunt ontmoeten en inspireren op het gebied van kunst, cultuur en duurzaamheid. Binnenkort moet ook mijn ideale woonomgeving tot stand komen bij het realiseren van mijn duurzame waterwoning bij Schoonschip!”

Wat was onvergetelijk?
“Het mooiste Ceuvel-moment is er niet één, maar dat is het hele proces van realisatie van mijn ideale werkplek: De Ceuvel. Van de gezamenlijk workshops en klusweekenden, het weekend dat de boten op de kant worden gezet tot de fantastische opening.”

Contact:
Boot 2L
Jeroen Apers
+31 (0)6 - 1479 0822
info@jeroenapers.nl
jeroenapers.nl