Boat 2l
image

Jeroen Apers Architect

Jeroen Apers (1975) is architect, één van de initiatiefnemers en voormalig penningmeester van Broedplaats De Ceuvel. Ook is hij mede-eigenaar van de online tekenservice huistekenservice.nl en houdt hij een inspiratieblog bij op het gebied van architectuur op blog.jeroenapers.nl. Hij bouwt momenteel o.a. zijn eigen waterwoning bij Schoonschip, een drijvende woonwijk naast De Ceuvel.

Sorry, this entry is only available in Nederlands.

Waarom voel je je thuis op de Ceuvel?
Jeroen: “Met de Ceuvel heb ik mijn ideale werkplek willen creëren, samen met enkele toekomstige buren. Dat is een omgeving (geworden) waar je elkaar kunt ontmoeten en inspireren op het gebied van kunst, cultuur en duurzaamheid. Binnenkort moet ook mijn ideale woonomgeving tot stand komen bij het realiseren van mijn duurzame waterwoning bij Schoonschip!”

Wat was onvergetelijk?
“Het mooiste Ceuvel-moment is er niet één, maar dat is het hele proces van realisatie van mijn ideale werkplek: De Ceuvel. Van de gezamenlijk workshops en klusweekenden, het weekend dat de boten op de kant worden gezet tot de fantastische opening.”

Contact:
Boot 2L
Jeroen Apers
+31 (0)6 - 1479 0822
info@jeroenapers.nl
jeroenapers.nl


image

The Nature Connection – Anke Wijnja

verbindt je met jezelf en met de wereld om je heen

Anke Wijnja (1972) is a landscape designer and Nature Connector. Her work focuses on the experience of nature, whether it concerns a natural playground, a garden for people with Alzheimers or a Citysafari in which you go and search for (animal) tracks in the city. At the Ceuvel, she is responsible for everything related to the Purifying Park: from the application of Phytoremediation to the enthusiasm of the Park volunteers.

Sorry, this entry is only available in Nederlands.

Hoe maak jij/je bedrijf het verschil?
Ik neem mensen in mijn werk mee naar buiten. Of het nu Mindfulness is, of outdoor coaching, of door middel van workshops. Ik laat ze weer in beweging komen, zodat ook van alles van binnen in beweging komt. Ik zet hun zintuigen open, geef ze een ander perspectief en meer besef van het moment. De natuur is daarbij mijn bondgenoot, als stimulerende & inspirerende omgeving en als spiegel van wat leven is. Daarvoor hoef je niet ver weg – de natuur is dichterbij dan je denkt.

Waar kunnen mensen je voor bellen? 
Voor ondersteuning bij het vinden van je eigen kracht. Voor het beleven van het moment. En voor ervaringen in de natuur, zoals Bushcraft in de Vinexwijk.

Waarom voel je je thuis op De Ceuvel? 
De Ceuvel staat voor mij voor op een andere manier durven kijken naar hoe we omgaan met de wereld. Naar de relatie tussen ons en anderen, ons en de omgeving. Hoe we dat eventueel anders kunnen doen dan het altijd werd gedaan. Dat inspireert mij en mijn deelnemers in hun zoektocht naar hun eigen kracht en handelen.

Je favoriete plek op De Ceuvel
Dat is voor mij toch echt de natuur op en rond De Ceuvel… Ik kan zo genieten van alle dieren, vooral alle verschillende vogels, die in de loop der jaren hier op De Ceuvel terecht zijn gekomen. En dan de zon op het riet, de wind door de wilgen… Love it!

Contact:
Anke Wijnja
anke@bureaufonkel.nl
www.bureaufonkel.nl
06-21546663