Metabolic Lab


Metabolic Lab is een unieke en inspirerende plek voor evenementen.

Midden op De Ceuvel ligt het Metabolic Lab. Omringd door de creatieve omgeving van De Ceuvel, dient deze ruimte als een unieke locatie voor uw evenement. Metabolic Lab biedt met 1.5 meter afstand ruimte aan 12 personen voor vergaderingen, workshops, brainstorm sessies, kick off meetings etcetera. De maximale capaciteit voor programma's als een lezing, debat of documentaire avond is ook 12 personen in theateropstelling. Daarnaast is er een aanlsuitende kleine break-out ruimte voor maximaal 3 personen. Als je meer ruimte nodig hebt, laat het ons dan weten. Andere boten en ruimtes op De Ceuvel kunnen op verzoek worden geregeld.

Voorzieningen

¤ Wi-Fi
¤ Beamer en scherm
¤ Flip-over 
¤ Privé keukentje met koelkast
¤ Optioneel: een kleine break-out ruimte voor maximaal 5 mensen
¤ Duurzaam en heerlijke catering is beschikbaar via Café de Ceuvel.

Prijzen

1 dagdeel (4 uur): €375,- (excl. BTW)
2 dagdelen (8 uur):  €550,- (excl. BTW)
3 dagdelen (12 uur):  €750,- (excl. BTW)
Ieder extra uur:  €75,- (excl. BTW)
Breakout kamer: €50,- (excl. BTW) 
Voor non profit organisaties bieden we een korting van 25% op bovenstaande prijzen.

Metabolic Lab boeken?

Stuur een mailtje naar boekingen@deceuvel.nl
Of bel naar onze verhuurafdeling: 06-16364723

 

 

Integreer educatieve programma's over een verscheidenheid aan toegepaste duurzaamheid in jouw programma op De Ceuvel.

Behalve publieksevenementen, bieden we ook privé-workshops en programma's op maat. Klik hier voor meer informatie over onze workshops en lezingen en klik hier voor onze rondleidingen over De Ceuvel en de ciruclaire wijk Buiksloterham

Het duurzame consultancy bureau Metabolic geeft daarnaast ook masterclasses over een aantal van de belangrijkste drijfveren van de duurzame economie, zodat iedereen snel een diepgaand begrip kan ontwikkelen van de principes en hoe deze toe te passen. Van steden en voedsel tot economieën en communicatie, deze halve dag klassen geven diepgaande en bruikbare kennis. Voor meer informatie over de Metabolic Masterclasses klik hier. 

Het klantenbestand bestaat uit onder andere: ABN-AMROAmsterdam Metropolitan Solutions (AMS)Amsterdam University of Applied SciencesUNESCO-IHEEngineers without BordersMinistry of Infrastructure and the EnvironmentYouth Food Movement, en Climate-KIC.

 

Metabolic Lab achterkant met tech room_1024

 

Het ontstaan van Metabolic Lab - 'living laboratory' op Clean Tech Playground De Ceuvel.

Metabolic Lab begon als een wens voor een nieuw soort kantoorruimte. Eva Gladek, Metabolic’s oprichter en directeur, geloofde in een meer holistische manier van werken waar mensen behalve te computeren en vergaderen ook kunnen tuinieren, technologische systemen beheren en hun directe omgeving verbeteren. Het duurzame consultancy bureau Metabolic laat zien hoe schone technologie, voedsel productie, en nutriënten-kringloop systemen geïntegreerd kunnen worden in een stedelijke omgeving.

Ondertussen is Metabolic zo gegroeid, dat zij zijn ingetrokken in kantoorruimte vlak naast De Ceuvel. Het Metabolic Lab kan nu door anderen gebruikt worden om te werken op deze inspirende duurzame locatie.

Het dak van Metabolic Lab wordt gebruikt om gewassen te groeien die gebruikt worden in de keuken van het naastgelegen Café de Ceuvel. In de kas wordt gewerkt met een op maat gemaakt DIY aquaponic systeem en worden de on-site geproduceerde organische reststromen volledig hergebruikt. De gehele Ceuvel verzamelt organisch afval in een vermicomposter die visvoer voor het aquaponics systeem produceert. De uitwerpselen van de vissen, dienen weer als voer voor de planten, die weer als voer voor de mensen dienen. En zo gaat circeltje rond. 

 

Uitleg over onze aquaponics systeem in de groentekas_1024