Vlees


Wij hebben ons altijd als duurzaam restaurant geprofileerd, en daar is veganistisch eten een logisch gevolg van. Er bestaat echter vlees waarmee we wel zouden kunnen werken, en dat is het vlees van De Keuken van Het Ongewenst Dier. Begonnen als een activistisch kunstproject, is dit inmiddels uitgegroeid tot een klein bedrijf, en brengen zij vlees op de markt dat anders weggegooid zou worden, zoals My Little Pony Burgers en Amerikaanse Rivierkreeftjes. 

Wij gebruiken in onze keuken momenteel geen vlees, maar we hebben een tijd ganzenvlees van Schiphol geserveerd. Dit is vlees van ganzen die gejaagd worden omdat ze anders in de motoren van vliegtuigen bij Schiphol terecht komen. Wij hadden de Schipholgans op de kaart omdat dit vlees anders weggegooid zou worden, en om het maatschappelijk bewustzijn over dierenleed, vliegverkeer en duurzaamheid vanuit een nieuwe hoek te belichten. 

Momenteel serveren we het niet meer, maar de boodschap is nog altijd relevant en daarom laten we deze informatie graag staan.

Zie ook: http://dekeukenvanhetongewenstdier.nl/