News


De Broedplaats van de Toekomst

Posted on

 

Tegen de achtergrond van een bezuiniging op het Amsterdamse broedplaatsenbeleid van 1 miljoen in 2022 en vooralsnog geen structureel budget meer vanaf 2023, organiseert de Belangengroep Broedplaatsondernemers in de Metropool Regio Amsterdam het online symposium “De Broedplaats van de Toekomst!”

Met deze voornemens van de gemeente Amsterdam wordt in de komende 5 jaar het aantal broedplaatsen meer dan gehalveerd en verliezen 2250 mensen hun betaalbare werkplek. En dat terwijl broedplaatsen een rijke voedingsbodem zijn, niet alleen voor kunst en cultuur, maar steeds meer voor sociaal maatschappelijke innovatie, maakindustrie, werkgelegenheid, onderwijs en jongeren – op alle terreinen plukken Amsterdammers en beleidsmakers de vruchten die broedplaatsen hen bieden. Voor een gezonde stad zijn voldoende betaalbare werkruimten voor creatieven, en een integraler beleid gestoeld op de brede ketenwerking van broedplaatsen, cruciaal.

Een pleidooi voor de geboorte van de broedplaats van de toekomst is dan ook noodzakelijk en passend in het toekomstige beeld voor een leefbaar Amsterdam. In het symposium introduceren we de broedplaats van de toekomst en openen we de discussie, voor een toekomstig duurzaam broedplaatsbeleid.

Vandaag 20.30 – Livecast New Metropolis Zuidoost – Gratis online

https://dezwijger.nl/programma/de-broedplaats-van-de-toekomst