News


DE CEUVEL 8 JAAR!

Posted on

Sorry, this entry is only available in Dutch.


Hoera! Wij zijn jarig! En dit jaar vieren we het weer als vanouds! Na een aantal ‘rustige’ jaren wordt ons achtste verjaardag weer een knaller. Maak je klaar voor een festival vol workshops, rondleidingen, bandjes, kunst maken, dj’s, drankjes, biologisch afbreekbare glitters en meer.

Op de voormalige werf realiseren we één van de meest unieke stedelijke experimenten in Europa. Oude woonboten zijn met fundering en al op het zwaar vervuilde terrein geplaatst, verbouwd tot duurzame werkplekken en verbonden door een meanderende steiger. Tijdens de verjaardag kan je binnenkijken, gluren en luisteren naar onze ceuvelaars en al hun interesses en werkzaamheden. Van technologie tot duurzame kunst.

Tijdens het festival luister je naar een live-radioprogramma vanuit de PodcastCaravan, ga je los op de dansvloer, kook je soep van geredde groenten, snuffel je schatten in de vintage minimarkt, bekijk je documentaires en laat je je meevoeren op de live muziek in de Secret Garden.

MET ONDER ANDERE IN…

De Bootschap: Urban interior design
Keramiek, kunst en ambacht. Snuffel buiten door een mini vintage markt met vintage kleding, handgemaakte kunstwerkjes en gepimpte accessoires. Binnen vind je parels van keramiek en vindt je misschien wel dat nieuwe kunstwerk voor aan je muur! 

De Brett BootThe Waste to Success
Kook soep van geredde groenten. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor groenten zijn er schoonheidsidealen opgelegd voor het perfecte uiterlijk. Echter is een wortel niet altijd recht, hebben appels van nature een plekje en een vlekje en zijn bietjes niet altijd mooi rond. Daarnaast kan je meedoen aan de Verspillingsvrije quiz! Hoe kan je verspilling tegengaan? En waar zijn de restjes en kliekjes wel niet allemaal goed voor?

Heeey Boot Placemakers
Denk mee met de Ceuvel bij ‘Windows of Opportunity’. De Ceuvel mag nog twee jaar zich begeven op dit bijzondere terrein. Onze ‘verboden tuin’ die we door de natuur in te zetten na 10 jaar schoner achterlaten is ook een speeltuin voor duurzame technieken en creatievelingen. Wat vind jij van ons terrein? En wat zou de Ceuvel nog meer kunnen doen?

Kabaalmakers! Filmworkshop voor jeugd
Speciaal voor onze verjaardag wordt de Kabaalmakersboot omgetoverd tot een persbureau en maken we met kinderen (9+) een zinderend videoverslag van het feest. Daarbij hebben we speciaal aandacht voor wat de Ceuvel voor kinderen betekent en hoe zij denken dat de toekomst van de Ceuvel eruit zou moeten zien.

Ben jij 9 jaar of ouder en wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar Info@kimvanhaaster.nl en wordt een echte Kabaalmaker!
*start workshop: 14u en 17u

LOST OF Boot Lots Of & Studio Wendy Rommers
Doe mee met de tekenexpeditie! Teken met elkaar binnen de lijntjes op een XL kleurplaat,  creëer feestbeesten óf maak van onze steigers een groot ‘stoepkrijtkunstwerk’ en win een prijs!

Workh!p Taxus Jaarvieringen
Een midzomerdag. Drink zonnethee en kom roetlezen op de worksh!p. Laat de natuur je toekomst voorspellen en reflecteer op waar jij nu in het leven staat en hoe de toekomst er voor jou uitziet. Of maak zomerbloemen bootjes die we laten uitvaren in ons zomerbad.

Podcast Caravan – Ceuvel-Radio! Hoe dan wel ceuvelt met…
Een heus radioprogramma voor onze verjaardag in de leukste podcastcaravan van Amsterdam. Luister live mee naar hoe Johannes en Suzan van ‘Hoe Dan Wel’ in gesprek gaan met Ceuvelaars die hun idealen in de praktijk brengen op deze bijzondere broedplaats. Wie zijn ze, wat doen ze, en wat kunnen we van ze leren? Luister mee met de koptelefoons op ons zonnige steiger of tune in op afstand.

Macula Boot – Photobooth & Documentaires
Doorlopend documentaire programma van gouden kalf winnende filmmakers over verschillende thematieken van over de hele wereld. Of laat jezelf op kunstzinnige wijze portretteren! Altijd al een mooie foto van jezelf willen hebben? Dan is dit je kans. Op de Macula kan je in de photobooth professioneel worden geportretteerd. 

De Ceuvel Rondleiding en Speurtocht
Wil jij meer te weten komen over ons terrein en welke systemen er allemaal worden ingezet om zelfvoorzienend of duurzaam te zijn? Sluit dan aan bij een van onze rondleiding en leer bijvoorbeeld over hydroponics en helofytenfilters. Voor de kinderen een echte ceuvel speurtocht. Onderzoek ons terrein en beantwoord de vragen van de speurtocht en win een echte Ceuvel plaktattoo!

TICKETS

Van 13.00 tot 03.00 uur
Regulier: 17,50
Kinderen tot 15 jaar: 0,-
Stadspas met stip: 3,-

Bij aankomst op het terrein kun je, na het vertonen van je kaartje kun je je aanmelden voor de verschillende workshops en rondleidingen.

MUZIEK

Geniet van verschillende muzikanten in onze Secret Garden en dans de nacht in onder onze tent bij Café de Ceuvel.

Met onder andere:

iMPREViSTi
Sentinel Island Disco
WYNNM
Bucket BoyZ
Shaggy Grey’s
Rens, Yaïr & Ome Uncle
FaKruTu & Dakar Project
Bradu Wrld Music

AFTERPARTY:
Steffnitz
Slik&Melle
Boris Balthasar
PersianLove!