Winnaar Duurzame Dinsdag – 2017


Sorry, this entry is only available in Dutch.

ZOVEEL MOGELIJK KLEINE GOEDE DADEN IN EEN MAAND TIJD

september 2017

Op Duurzame Dinsdag, 5 september, ontvangt Staatssecretaris Dijksma bijna 500 innovatieve en inspirerende ideeën uit de samenleving. De beste ideeën krijgen een prijs om hun idee verder te helpen. Vorig jaar wonnen we nog de Publiciteitsprijs tijdens de Duurzame Dinsdag, en dit jaar zijn we uitgeroepen tot meest duurzame initiatief van Nederland!

OVER DUURZAME DINSDAG
Traditiegetrouw worden alle duurzame ideeën op de eerste dinsdag van september aangeboden aan het kabinet. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur & Milieu) neemt als vertegenwoordiger van het kabinet het Duurzame Dinsdag-koffertje in ontvangst. In de Duurzame Troonrede geeft Willem Ferwerda, nummer 1 van de Trouw Duurzame Top 100, zijn visie op duurzaamheid. Daarnaast ontvangen 3 mensen een Duurzaam Lintje, een bijzondere onderscheiding voor mensen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan een duurzame samenleving.

DE JURY OVER DE CEUVEL
"De Ceuvel maakt duurzaamheid toegankelijk en inzichtelijk voor 'gewone mensen' en integreert het onderwerp in de mainstream populaire cultuur."