News


NATIONALE KLIMAATWEEK OP DE CEUVEL

Posted on

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Van 30 oktober tot en met 5 november is de derde editie van de Nationale Klimaatweek met De Ceuvel als officiële klimaatsupporter. De hele week gratis programmering met het thema Klimaat.WORKSHOP KLIMAAT IDEALEN

Maak je klimaatidealen waar. Zet morgen de eerste stap.
In deze workshop ga je van ideaal naar plan. Wat wil jij doen om klimaatverandering tegen te gaan? Samen ontwerpen we je eerste stap zodat je meteen in beweging kunt komen.

Woensdag 1 november van 14:00 tot 15:30
@DeCeuvel
Aanmelden: suzan@hoedanwel.nl

OVER DE IDEALENSCHOOL
Deze workshop wordt gegeven door Johannes van den Akker en Suzan Doodeman van de Idealenschool. Samen schreven zij het boek: Hoe dan wel, waarin ze laten zien hoe zij hun idealen voor de wereld waarmaken en hoe jij dat ook kan doen.

De idealenschool is dé praktijkschool voor mensen met idealen. Voor mensen die denken dat het beter kan en daarmee aan de slag willen. Of het nu gaat om sociale rechtvaardigheid, duurzaamheid, of mentaal welzijn: bij de idealenschool ga je van ideaal naar idee tot uitvoering.

https://idealenschool.nl/

Heb jij altijd al een tour willen volgen op de Ceuvel? Dan is dit je kans! Ceuvelaar Gideon neemt je mee over het terrein en verteld over ons ontstaan en de systemen die we inzetten om zo duurzaam mogelijk te zijn.TOURS OP DE CEUVEL
Bij de Ceuvel  organiseren we rondleidingen voor geïnteresseerden individuen, scholen, bedrijven en anderen. Of je nou een architect bent, technisch ingenieur, scholier of in het algemeen in duurzaamheid bent geïnteresseerd: er loopt iemand rond op de Ceuvel die ons verhaal kan vertellen op een manier die relevant is voor jouw achtergrond. De Ceuvel is een zelf-gebouwde broedplaats waar duurzaamheid en de circulaire economie centraal staat.

Het is een stedenbouwkundig experiment in stadsvernieuwing, een creatieve en culturele broedplaats, een circulair testlab, en een plek om te ontspannen en geïnspireerd te raken. Er is een smart-grid van zonnenpanelen waar onderling stroom uitgewisseld kan worden middels blockchain technologie,  een aquaponics groentekas, een biogasvergister (in aanbouw), 16 tot creatieve werkruimtes omgebouwde boten op het droge, en een gezellig café-restaurant dat steevast benoemd wordt tot ‘het meeste duurzame restaurant van Europa’.

De zwaar vervuilde grond waar alles op gebouwd is, wordt ondertussen schoon gemaakt middels een speciale mix aan zuiverende planten die de zware metalen en oliën van de oude scheepswerf opnemen.

PRIJZEN & INFO
Vrije inloop
Duur | 45 minuten
Prijs* | gratis

 


WORKSHOP DANSEN IN DE REGEN
Wel eens jaloers geweest op muggen die in het avondrood van plas tot plas dansen? Wellicht kunnen ze ons wat leren hoe aan te passen aan klimaatverandering.

Vandaar deze prikkelende workshop ‘Dansen in de regen’; jouw kans om veerkracht te ontwikkelen en de schoonheid van deze minder fijne momenten in de natuur te omarmen. We mengen vrolijke dansmoves en mindfulness met het hemelse water, want ja door klimaatverandering zullen we vaker van de regen in de drup terecht komen. Kom langs en dans met ons en vele anderen het weekend in.

Lange leve het klimaat!

Datum: vrijdag 3 november
Tijd: 16:30-17:30
Locatie: De Ceuvel (middenplein) – Korte Papaverweg 2
Organisatoren: Ceuvelaars van De Olie Bibliotheek & The Nature Connection

Gratis, workshop in het kader van de Klimaatweek