Tour van de Aquaponics GreenhouseDe uitdaging om gezond voedsel te verbouwen in een wereld waar land en hulpbronnen schaarser worden, is misschien wel een van de grootste ter wereld en de belangrijkste. Als er iets is waar iedereen op de planeet het over eens is, is dat we allemaal voedsel nodig hebben dat boordevol natuurlijke vitamines zit en ons in staat stelt om als mens te groeien.

Gelegen op een zwaar vervuilde grond, biedt De Ceuvel een mooi voorbeeld van hoe mensen gezond voedsel kunnen verbouwen, zonder chemicaliën en pesticiden in een omgeving waar de grond niet kan worden gebruikt. Aquaponics is een methode waarmee we twee zeer belangrijke soorten voedsel kunnen produceren – plantaardig eiwit en dierlijk eiwit – door een symbiotisch systeem tussen vissen en planten te creëren.

Door 80 tot 90% water te besparen in vergelijking met traditionele landbouw, is Aquaponics een van de technologieën van de toekomst die mensen in staat zal stellen voedzaam voedsel te verbouwen zonder het gebruik van schadelijke stoffen die vaak worden gebruikt in het huidige voedselproductiesysteem.

Duurzaamheidsadviesgroep Metabolic, founding partner van de Ceuvel, werkt sinds 2016 aan hun experimentele Aquaponics Greenhouse. Deze rondleiding richt zich uitsluitend op ons Aquaponics-systeem van 85 vierkante meter en we laten je zien hoe het werkt, wat je kunt kweken en de verschillende aquaponics-methoden die worden toegepast en naast elkaar worden getoond. Ten slotte bieden we je (online) bronnen om zelf meer te leren over deze innovatieve stadslandbouwtechniek.

Let op dat de Greenhouse ook deel uitmaakt van de standaardtour van de Ceuvel, zij het als een veel kleiner onderdeel (5-10 minuten). Het verhaal van de Ceuvel en Metabolic maakt ook deel uit van de Greenhouse-tour maar speelt wederom een ​​veel kleinere rol.

PRIJZEN & INFO

Duur | 45-60 min
Capaciteit | Maximaal 10 personen In het geval van een grotere groep, kunnen enkel meerdere tours na elkaar geboekt worden ivm de beperkte ruimte in de Greenhouse
Prijs | € 275 inc BTW
*Voor scholen & andere non-profit organisaties rekenen wij €175 incl. btw
Voor aanvragen in het weekend rekenen we altijd de reguliere prijs.

ETEN & DRINKEN

De Ceuvel Tours worden georganiseerd door Vereniging de Ceuvel. Op ons terrein bevind zich ook het fantastische en duurzame cafe-restaurant Cafe de Ceuvel. Mocht je vooraf of achteraf drankjes, lunch, diner of borrelhappjes bij hen willen nuttigen, laat hen dit dan van te voren weten door een directe reservering bij ze te maken.