Youth for Climate – Making Reels & Vlogs


Youth for Climate – making reels & vlogs with @Kabaalmakers
Speciaal programma voor middelbare scholen en jongeren

Ceuvel + jongeren + film = Kabaalmakers
Kabaalmakers is gevestigd op de Ceuvel en maakt documentaire content voor jongeren, samen met jongeren. Het doel van de workshop is om verhalen te maken die er voor de jeugd toe doen. In de workshop leren we jongeren hoe zij hun stem kunnen gebruiken met behulp van video, daarbij worden zij gestimuleerd om samen te werken. De combinatie van de lokatie, de activiteit van de doelgroep en het onderwerp waarover zij vlogs maken, is uniek. Door samen een verhaal te maken op de Ceuvel, worden de jongeren gestimuleerd om goed na te denken over de thema’s rondom duurzaam leven en hoe zij zich daartoe verhouden.

Wat gaan we doen

We maken in groepjes losse scenes die samengevoegd één vlog over duurzaam leven vormen. We kiezen vooraf het onderwerp en verdelen de subthema’s onder de verschillende groepen. We geven een korte rondleiding waarbij we de groepen alvast vragen om te letten op wat bij hun onderwerp past. De jongeren krijgen een script-formulier dat zij met hun groepje gaan invullen en onder begeleiding van de workshopleiders verder uitwerken. Ze maken shots van de omgeving, presenteren voor de camera en doen een interview. De filmpjes van de groepen vormen samen een vlog die ze na afloop toegestuurd krijgen en die we online zetten op de Kabaalmakers kanalen.

Het resultaat is dat we leuke content delen over wat de jeugd belangrijk vindt en de jongeren weten hoe zij hun steentje kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld.

Dit programma is gericht op middelbare scholen of andere jongeren organisaties.

Image

PRIJZEN & INFO

Duur | 2 uur totaal
Prijs | € 325 incl BTW
Capaciteit | Maximum van 30 per groep